zaharova

Svetlana Zaharova četvrti put oduševila beogradsku publiku

 

Najveća balerina današnjice, Svetlana Zaharova, koja je večeras nastupila u naslovnoj ulozi u baletu „Žizela“, uz ansambl i orkestar Narodnog pozorišta u Beogradu, pod dirigentskom upravom gosta iz Rusije Pavela Kliničeva, oduševila je još jednom beogradsku publiku.

 Publika u Sava centru, u kojoj su bili i predsednik Srbije Tomislav Nikolić, ministar kulture i informisanja Bratislav Petković, ambasador Rusije u Srbiji Aleksandar Čepurin, gromoglasnim apauzom je pozdravila umetnike, u prvom redu Zaharovu i njenog partnera Ruslana Skvorcovog, prvaka baleta Boljšoj teatra.

Povezana vest:  Dobra posećenost muzeja u Užicu, Sirogojnu i Požegi

 Jedina primabalerina – asoluta u svetu, primabalerina Boljšoj teatra, Milanske skale i Tokio baleta, čest gost Njujork siti baleta, Metropolitena, Pariskog baleta, Engleskog kraljevskog baleta, očarala je prisutne svojom gracioznom, prefinjenom igrom.

 Glumački i igrački izazovnu ulogu u poznatom romantičnom baletu, u koreografiji Leonida Lavrovskog, Zaharova, balerina jedinstvenog talenta i scenske harizme iznela je lako, četvrti put oduševivši beogradsku publiku u Sava centru.

Povezana vest:  U prodaji „Istorija tajnih službi“ Volfganga Krigera

 Dueti Zaharove i Skvorcova praćeni su aplauzima tokom izvođenja, a njihova zavodiljiva igra i skladnost došli su posebno do izražaja u drugom činu tokom plesa vila na  groblju pored jezera.

 Zanimljivo je da je baletom ?Žizela? u izvođenju Boljšoj teatra pre 35 godina otvoren Sava centar.

 Tada je nastupila čuvena balerina Ljudmila Semenjaka, sada korepetitor Boljšoj teatra i pedagog Zaharove, koja je Žizelu prvi put odigrala sa 17 godina, što je bila i njena prva velika uloga.

Povezana vest:  Glumici Jovani Stojiljković nagrada "Petar Banićević"