stefan milenkovic 

Novogodišnji koncert Milenkovića i Gudača Sv.Đorđa
 
Najpopularniji srpski violinista Stefan Milenković održaće tradicionalni Novogodišnji koncert u subotu 29. decembra u Kolarčevoj zadužbini sa kamernim orkestrom Gudači sv. Đorđa.
Novogodišnjim koncertom Gudača sv. Đorđa sa Milenkovićem završava se koncertna sezona orkestra u kojoj obeležava dve decenije rada, a ovaj koncert je ujedno i centralni u okviru proslave 20 godina od osnivanja najboljeg srpskog kamernog ansambla.
Neprikosnovena zvezda domaće muzičke scene, miljenik publike i novinara, Milenković će se sa predstavnicima medija susresti u utorak u 15 sati u beogradskom restoranu „Monument“.
Zajedno sa umetničkim direktorom ustanove kulture Gudači sv.Đorđa, violončelistom Srđanom Sretenovićem i članovima ansambla, Milenković će predstaviti program koncerta i planove za naredni period.
Na Novogodišnjem koncertu, na čijem programu su novi aranžmani čuvenih kompozicija Milenković će biti solista i umetnički rukovodilac Gudača sv.Đorđa.
U prvom delu koncerta na programu je remek delo Petra Iljiča Čajkovskog „Suvenir iz Firence“, u originalu napisano za gudački sekstet, koje će ovog puta u izvođenju orkestra iznenaditi publiku bogatim naletom kamernog zvuka.
Na programu je i premijera Geršvinovog preludijuma u novim aranžmanima za violinu solo i kamerni orkestar, koje je specijalno za Novogodišnji koncert priredio kompozitor Vladimir Korać.
Biće izvedeni i čuveni komadi za violinu i orkestar “Melanholična serenade” P.I. Čajkovskog i „Introdukcija i rondo kapričozo“ Kamija Sen-Sansa.
Povezana vest:  „KROZ ATELJE" U VELIKOJ GALERIJI DOMA KULTURE STUDENTSKI GRAD