neispricana-prica
Roman Monike Ali o princezi Dajani „Neispričana priča“
 
U izdanju Lagune od danas se u knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca u prodaji nalazi roman Monike Ali „Neispričana priča“ o zamišljenoj sudbini princeze Dajane.
 „Neispričana priča“ je roman o ceni slave, o značaju identiteta i o mogućnosti – ili nemogućnosti – da se život počne iz početka, navodi se u saopštenju izdavača.
 Život i brak britanske princeze Dajane bili su istovremeno bajka i noćna mora. Iako su je milioni obožavali, ona se osećala odbačeno, izdano, prevareno. Kada je poginula u saobraćajnoj nesreći u Parizu imala je samo 37 godina.
 Da je poživela, da li bi ikad pronašla mir i sreću ili bi prokletstvo slave učinilo svoje, ko bi danas bila, šta bi radila i gde bi živela, pita se Monika Ali, koja je u knjizi osmislila drugačiju sudbinu princeze Dajane.
 U romanu, bestseleru „Njujork tajmsa“, izmišljena princeza je prelepa, neustrašiva i domišljata i uspela je da pronađe svoj mir.
 Deset godina posle (izbegnute) saobraćajne nesreće izvesna Engleskinja Lidija živi u malom mestu na američkom Srednjem zapadu. Ima krug bliskih prijateljica: jedna drži butik, druga je agent za prodaju nekretnina, treća sluđena majka i domaćica. Lidija radi u azilu za pse i mnogo pliva. Njen momak, koji je obožava, oseća da ona neće da mu se otvori.
 „Neispričana priča“ je, kako ističe Laguna, čudesna i pitka knjiga, nešto između trilera i psihološke drame, zanimljivo štivo, ali i saosećajan portret žene u rasulu.
 Inostrana kritika je ocenila da je to dosad najbolji roman britanske spisateljice engleskog i bangladeškog porekla.
 Monika Ali je autorka romana „Brik Lejn“, koji je bio u užem izboru za nagradu Buker za 2003. i po kojem je 2007. snimljen film. Objavila je i romane „Alentejo Blue“ i „U kuhinji“.
 
Povezana vest:  Premijera kantate „Karmina Burana“ u okviru Belefa