dejan_papic-1Obnovljena saradnja izdavačke kuće Laguna i knjižare „Geca Kon“    
 
Na početku ove kalendarske godine izdavačka kuća Laguna započinje saradnju sa kultnom beogradskom knjižarom „Geca Kon“ koja je 2009. godine proglašena spomenikom kulture Republike Srbije. Knjižara „Geca Kon“ sagrađena je 1928. godine prema projektu arhitekte Radoslava Todorovića. U periodu između dva svetska rata predstavljala je važno svedočanstvo kulturnog života Beograda gde su se okupljali intelektualci tog vremena.
Knjižare imaju veliki društveni značaj, one su centri zajednica, mesto na kojem se mogu steći neka nova znanja. Odlazak u knjižaru ljubiteljima pisane reči pruža posebnu draž dok po policama traže neki novi neistraženi svet u koji samo knjiga može da ih odvede. Razgovor sa knjižarima, miris knjige i mogućnost da sretnete omiljenog pisca pravi je užitak za svakog istinskog čitaoca.
 U ovoj knjižari prodavaće se najveći hitovi Lagune među kojima su dela Haleda Hoseinija, Džejmsa Patersona, Jelene Bačić Alimpić, Dejana Stojiljkovića, Marija Vargasa Ljose, Ive Andrića i drugih. Odabrali smo knjige koje su se najviše kupovale u prošloj godini, one koje su svojim kvalitetom i inovativnim stilom pisanja došli do duše veoma zahtevne čitalačke publike. Na ovom mestu gde se knjige prodaju još od daleke 1932. godine, kada je Geca Kon otkupio kuću od prvobitnih vlasnika i otvorio u njoj knjižaru pod nazivom „Izdavačka knjižarnica Gece Kona“, postala je jedna od najbolje snabdevenih trgovina te vrste na Balkanu.
 Među brojnim naslovima, u ovom fascinantnom prostoru od utorka, 15. januara, moći će da se nađu i Lagunina izdanja, a šta o ovoj saradnji kaže prvi čovek izdavačke kuće Laguna i ljubitelj književnosti Dejan Papić: 
– Veoma mi je drago da nakon tri godine Lagunine knjige mogu da se nađu u najstarijoj i najpoznatijoj beogradskoj knjižari. Sa naše strane učinićemo sve da ovaj naš kutak učinimo što atraktivnijim bilo kada su u pitanju cene ili pokloni koji će se deliti pri kupovini Laguninih knjiga. Prosveta i Laguna mogu i treba da sarađuju, a knjižara „Geca Kon“ je idealno mesto da se ostvari maksimum ove saradnje.
Saradnja izdavačke kuće Laguna i knjižare „Geca Kon“ svakako će doprineti da Beograd sačuva tradiciju jedne od najznačajnijih institucija beogradskog i srpskog knjižarstva, izdavaštva i kulturne istorije.    
 
Povezana vest:  „Nada Budisavljević: moja sestra Jovanka Broz" iz pera Žarka Jokanovića od 4. juna u prodaji