EST-SRB
HOKEJ NA LEDU
SP U20: Težak poraz Srbije
 
Mladi hokejaši Srbije poraženi su na startu Svetskog prvenstva u hokeju na ledu za igrače do 20 godina, divizije II, grupa B koje je u subotu počelo u Beogradu.
„Orlovi“ su u derbi meču prvog kola izgubili od Južne Koreje rezultatom 4:2 (1:1,2:1,1:0).
Golove za naš tim postigli su Dimitrije Filipović i Andrej Cvik, dok su za pobedničku ekipu strelci bili Sanghun Shin (dva), Sang Von Jun i Kison Park.
Početak utakmice nije nagoveštavao ovakav rasplet, pošto su naši mladi hokejaši već posle minut i 20 sekundi iskoristili ‘pauer plej’ i poveli sjajnim udarcem iz daljine kapitena Filipovića. Srbija je bila agresivniji tim, ali su Korejci iz minuta u minut sve više pretili iz kontre pa su već u osmom minutu izjednačili preko Juna.
Iako su favorizovani Korejci u nastavku bili dominantni, rezultat je ostao nepromenjen sve do sredine meča, kada Park donosi preokret svom timu.
Pet minuta pre drugog odmora Cvik poravnava na 2:2, u situaciji kada je naš tim imao igrača manje. U kontri ‘jedan na jedan’ sjajnim driblingom obišao je protivničkog beka i iz teške pozicije poravnao rezultat za veliku radost na tribinama „Pionira“.
Nažalost, tu je bio i kraj nadama Srbije u povoljan ishod, jer su samo minut kasnije Korejci opet poveli golom Shina, da bi isti igrač u 47. minutu još jednom savladao odličnog Stepanovića, koji je sa 33 odbrane najviše doprineo da konačan rezultat ne bude veći od „prihvatljivih“ 2:4.
Imali su ‘orlići’ šansu da uvedu meč u uzbudljivu završnicu ali je jedanaest minuta pre kraja Filipović slabo izveo kazneni udarac, nakon što je u jednoj kontri oboren s leđa, pa je rezultat ostao nepromenjen do kraja.
U mečevima koji su prethodili ovom, Island je priredio malo iznenađenje pobedom nad Belgijom 4:2, dok je favorizovana Estonija deklasirala Australiju rezultatom 8:0.
Na šampionatu je danas (ponedeljak) slobodan dan, a takmičenje se nastavlja u utorak, 15. januara, kada naša selekcija igra protiv Belgije. Taj meč je na programu od 20 časova.
U dnevnim mečevima sastaju se: dok Korejci igraju protiv Belgije (16.30h). U prvoj utakmici dana sastaju se Australija i Island (13h).
 
Rezultati prvog kola:
Island – Belgija 4:2 (1:0,1:1,2:1)
Estonija – Australija 8:0 (3:0,4:0,1:0)
SRBIJA – Južna Koreja 2:4 (1:1,1:2,0:1)
 
Tabela:
Estonija                3
Koreja   3
Island    3
Srbija     0
Belgija   0
Australija             0
 
Raspored mečeva drugog kola:
13:00     Australija – Island
16:30     Koreja – Belgija
20:00     SRBIJA – Estonija
 
Povezana vest:  HOKEJ NA LEDU, Prvenstvo Srbije: Vojvodina i Zvezda drugi put u osam dana