veliki-ratVeliki rat najprodavanija knjiga u januaru

Roman Aleksandra Gatalice „Veliki rat“ najtraženija je knjiga u januaru, pokazalo je istraživanje koje je u 16 knjižara u Srbiji i dve u Crnoj Gori sproveo internet portal Knjizara.com.
Na drugom mestu po prodaji je bestseler britanske spisateljice E. L. Džejms „Pedeset nijansi – siva“, a slede „Sjaj u oku zvezde“ Ljiljane Habjanović Đurović i dokumentaristički hit „Sivi vuk“ Dzerarda Vilijamsa i Sajmona Danstena.
Na petom mestu po prodaji je knjiga „Hobit, ili tamo i natrag“ Džona Ronalda Rejela Tolkina, dok su na šestom i sedmom druga dva nastavka trilogije E. L. Džejms „Pedeset nijansi – mračnije“ i „Oslobođeni“.
Drugi deo autobiografije Bekima Fehmijua „Blistavo i strašno“ dospeo je na osmo mesto najtraženijih naslova, a u top-deset svrstali su se i priručnik Robina Šarme „Kaluđer koji je prodao svoj ferari“ I prvi deo serijala „Mia i ja“ Izabele Mon „Mia i vilenjaci“.
Knjiga „Cvjećarnica u kući cveća“ Lazara Džamića po podacima knjižara na 11. je mestu po traženosti, a slede „Nesveti, a sveti“ Tihona Sevkunova, „Živeti slobodno“ Nika Vujičića, „Geopolitika I emocija“ Dominika Moisija i „Svakoga dana, svakoga časa“ Nataše Dragnić.
Na listi najtraženijih naslova na 16. mestu je knjiga „Sedam godina kasnije“ Gijoma Musoa, zatim „Pismo gospođe Vilme“ Jelene Bačić Alimpić, „Raskršća“ Vilijama Pola Janga, „Dugovečnost“ Svetislava Basare, a 20. je Musoov roman „Zov anđela“.
Istraživanje je sprovedeno u devet beogradskim knjižara I knjižarskih lanaca u Beogradu, kao i u knjižarama u Novom Sadu, Jagodini, Jagodini, Zaječaru, Šapcu, Subotici, Zrenjaninu, Herceg
Novom i Podgorici.

Povezana vest:  ŠETNJE „KULTURNA BAŠTINA TOPČIDERA“ – svake poslednje subote u mesecu