dom omladime futureU Domu omladine Beograda bogat program ovog vikenda

Posetioce Doma omladine ovog vikenda očekuje bogat i raznolik program – filmske projekcije, koncerti, tribina, pozorišna predstava i gradski vašar razmene!
U saradnji sa Francuskim institutom i Bioskopom Fontana, od petka do nedelje biće prikazano pet premijernih francuskih filmova koji na sveden, ali informativan način ilustruju raznolikost stilova i tema u žanru komedije. Od političkog humora, preko komedije apsurda i rafiniranih crnohumornih priča, pa sve do velikih narodnih komedija, Francuska komedija, koja ima i internacionalni uspeh, svakako je jedan od najvitalnijih žanrova ove velike evropske kinematografije. Cena ulaznice za Vikend francuskog filma/ciklus KOMEDIJE je 100 dinara po projekciji, a više o filmovima možete pročitati na http://www.domomladine.org/filmovi/vikend-francuskog-filma-ciklus-komedije/
U sklopu programa Beogradski jazz matine za DŽ, u subotu, 9. februara od 13h u sali Amerikana nastupiće kvartet klavijaturiste Milana Petrovića. Sviraju instrumentalni funk, blues, jazz, sa elementima popularne muzike i trenutno su jedan od najaktivnijih bendova na našoj jazz sceni. Tokom 2012. učestvovali su na nekoliko festivala od kojih je najznačajniji Nisville Jazz festival. Muzika koju izvode bazirana na temama sa albuma „Excursion“ (2012, dobio sjajne kritike u Srbiji i okruženju) i na poznatim temama uz specifično izvođenje. Milan Petrović Quartet ovih dana ušao je u studio kako bi snimili drugi po redu album, a na proleće se može očekivati i puštanje u etar prvog singla, koji će nastaviti uspešan put započet prvim albumom. Ulaz je besplatan.
U subotu uveče, Klub Doma omladine Beograda postaće hram gitare! Publiku očekuje koncert dva velika benda − Rebel Star i My Buddy Moose, desetak muzičara i dvadesetak instrumenata, nekoliko desetina autorskih pesama, ali i više obrada, a biće i neočekivanih gostovanja. Milan Glavaški, lider Rebel Star, otkriva neke od detalja ,,double-bill“ nastupa iz snova: ,,Rebel Star će nastupiti u proširenom sastavu. U bendu su sada Francuz Jerome Li Thiao Te, multiinstrumentalista i akademski muzičar, i Csaba Marinka iz Sent Andreje na klavijaturama i gitari. Slično nedavnom dolasku dva Engleza u bend, za nas je ovo proširenje neplanirano i fantastično iskustvo. Sada smo šestorica muzičara iz nekoliko zemalja, sviramo desetak instrumenata a i dalje imamo čvrstu blues podlogu obogaćenu znalačkim „jam session“ upadima. Za nas je ovo uživancija i to ćemo preneti na publiku.“ Ulaznice su u pretprodaji, po ceni od 500 dinara, preko EVENTIM mreže, a na dan koncerta cena će biti 600 dinara.
Tribina „Revolucija (srpskog) rapa i ujedinjenje lokalnih urbanih kultura mladih?“, zakazana je za nedelju, 10. februar od 19:00 u Tribinskoj sali DOB, povodom 10 godina od izlaska debi albuma grupe Prti Bee Gee „Grejtest hits“. Učesnici su Goran Musić, novinar Popboksa i mnoštva domaćih muzičkih časopisa od kraja 90-ih naovamo, Predrag Vukčević , novinar Popboksa i prevodilac najznačajnije knjige o hip-hopu „Ne može da stane, neće da stane – jedna istorija hip-hop generacije“ i Darko Delić, novinar Popboksa i autor bloga „Vraćanje na pravo“. Oni će razmatrati značaj i vrednost grupe Prti Bee Gee i, naročito, njihovog debi albuma „Grejtest hits“, u kontekstu razvoja domaće rap scene, ali i u kontekstu živog međuodnosa lokalnih urbanih kultura mladih.
U nedelju, 10. februara od 17h do 22h ne propustite priliku da na ultimativnom gradskom vašaru razmene TRANGE&FRANGE u holu Doma omladine kupite originalne poklone za Dan zaljubljenih, 8. mart, rođendan… TRANGE&FRANGE u vreme preteranog konzumerizma, robovanja robnim markama i velike ekonomske krize predstavlja mogućnost kupovine bez para, način da se do određenih retkih stvari dođe bez upotrebe novca ili jeftino, nudi prodavnicu za sve & svašta! Otvoren je za trampu i prodaju svega unikatnog, retkog i vašeg, ulaz za posetioce je slobodan, a februarski T&F oborio je rekord u proju prijavljenih izlagača! Na oko 70 štandova biće izloženi unikatni, ručno rađeni nakit, garderoba, ukrasni predmeti, tašne, bedževi, igračke, sapuni…. Neki izlagači su sa nama od početka, a neki su se prijavili po prvi put, pa sada na T&F možete pazariti i predmete od keramike, lustere, patikice za bebe, rukavice, dekorativne maske, kuhinjske daske, etno suvenire… Muzički domaćin razmene će biti organizacija Kišobran koja će svojim izborom pesama upotpuniti događaj. Kišobran je kolektiv koji se bavi promocijom alternativne kulture. Omogućiće vam da, osim stvari koje ste poneli, razmenite i po koju ideju, plesni pokret, osmeh, namig i slične lične vrednosti.
U nedelju, od 20h u sali Amerikana, premijerno u Domu omladine biće izvedena predstava „KAD SE SNOVI ISPUNE, NE MOŽE SE VIŠE ŽIVETI U NJIMA“, u režiji Petra Ristovskog. Ekipa ove predstave uspela je da objedini glumu, ples i pevanje kao jednu novu celinu. Bliska je avangardnom i teatru mjuzikla, a zapravo je nešto sasvim drugačije. Koriste se raznoliki tekstovi, muzika iz filmova i songovi. Sastavljena je iz pojedinačnih delova koji funkcionišu zasebno, ali su u stvari jedna celina. Priča je o svakome, to jest o bilo kome od nas. Prikazuje jedan život od rođenja do smrti. Konstantna igra jave i sna, odnosno o čemu sanjamo tokom života i šta na to ima da kaže java. Uloge tumače Teodora Živanović (Ćerka), Milos Jadžić (Mladić), Slobodan Aleksić (Otac), Aleksandra Virovkić (Majka), a ulaznice po ceni od 150 dinara mogu se kupiti na ulazu u salu

Povezana vest:  Sutra počinje 9. Međunarodni bijenale umetničkog dečjeg izraza – BUDI