Logo 26Nikolić: Preduzeće „Beogradski maraton“ jedini organizator

Preduzeće „Beogradski maraton“ jedini je ovlašćeni organizator najveće sportske manifestacije Beograda, ističe se između ostalog, u saopštenju koje je danas dostavljeno medijima.
-Osnivač Beogradskog maratona je preduzeće Beogradski maraton d.o.o, koji je i jedini ovlašćeni organizator 26. Beogradskog maratona. Ponavlja se identičan scenario iz 2003. i 2004. godine, kada je Beogradski maraton na isti način, na kratko, nezakonito otet, pa 2005. godine, uz izvinjenje gradonačelnika, ponovo vraćen legalnom organizatoru, odnosno preduzeću Beogradski maraton d.o.o – kaže se u saopštenju koje je poslao direktor preduzeća Beogradski maraton Dejan Nikolić, povodom vesti da je organizacija trke poverena Atletskom savezu Beograda.
Kako se navodi u saopštenju, „verujemo da možmo da sarađujemo sa njima u delu organizacije u kojoj Atletski savez Beograda daje doprinos omasovljenju Trke zadovoljstva, što je inače jedan od osnovnih zadataka Atletskog saveza Beograda kada je ovaj sport u pitanju“.
Kako se navodi, „Beogradski maraton d.o.o. već mesecima aktivno radi na organizaciji 26. Beogradskog maratona u svim segmentima ovog najznačajnijeg sportskog događaja u gradu“.
„Najavili smo da će promoter ovogodišnjeg maratona biti Karl Luis, jedan od najboljih sportista sveta svih vremena, a izuzetno je važno da se sprovode i pripreme za realizaciju značajnih humanitarnih kampanja na ovogodišnjem maratonu kao što je to najavio predsednik Beogradskog maratona, legenda našeg sporta – Aleksadar Saša Đorđevć“, podseća se u saopštenju.
Na kraju se ističe da su svetski pokrovitelji međunarodne atletske trke u Beogradu Svetska atletska federacija (IAAF) i Svetsko udruženje maratona i uličnih trka (AIMS), čiji je Beogradski maraton član već 23 godine.
„Te dve organizacije, kroz sistem koji reguliše svetski atletski sport, a kroz nacionalni atletski savez (Atletski savez Srbije) – jasno i nedvosmisleno u svojim dokumentima isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o. priznaju i kao vlasnika i kao organizatora događaja“, podvučeno je u saopštenju i na kraju naglašeno da je „manifestacija Beogradski maraton zaštićena intelektualna svojina kojom raspolaže isključivo preduzeće Beogradski maraton d.o.o.?

Povezana vest:  Čovek će ispod devet sekundi trčati tek za 900 godina