Noc-muzeja-2010_nm_largeSedma Noć muzeja 15. maja u više od 40 gradova Srbije
Umetničko produkcijska grupa Noć muzeja danas je najavila da će najmasovniji kulturni spektakl Noć muzeja, sedmi do sada, biti održan 15. maja na teritoriji cele Srbije.
Produkcijska grupa koja je pokrenula ovu ideju, poput sličnih u svetu, i do sada bila njen uspešan realizator, očekuje da će te noći oživeti oko 150 kulturnih institucija iz Beograda, Novog Sada, Šapca, Valjeva, Pančeva, Zrenjanina, Aleksandrovca, Subotice, Požarevca, Kruševca, Kraljeva, Sombora, Kikinde, Jagodine, Užica, Smedereva, Čačka i drugih gradova i da će bogatim audio i vizuelnim programom brojni muzeji i galerije privući pažnju više stotina hiljada posetilaca.
Posetioci manifestacije širom Srbije imaće priliku da vide i da se upoznaju sa predmetima i prostorima sa kojima, do sada, šira javnost nije upoznata.
Noć muzeja u Srbiji podržalo je Ministarstvo kulture i gradske skupštine u gradovima koji su se pridružili manifestaciji. Generalni sponzor je i ove godine, četvrti put za redom, Telekom Srbija.
Prošlogodišnja Noć muzeja odvijala se u 41 gradu, a ulicama, trgovima i izložbenim prostorima prodefilovalo je više od pola miliona posetilaca. Iz godine u godinu ta manifestacija u Srbiji obara rekorde pa se njeni organizatori nadaju da će tako biti i ovoga puta.
Povezana vest:  Malo pozorište Duško Radović treću godinu zaredom u borbi za solidarnost