Tajna_kladionicaPortalibris vam predstavlja knjigu Pita Džonsona „Upomoć, dekintirao sam u školskoj kladionici“
Izdavačka kuća „Portalibris“ pripremila je za najmlađe šaljivu promociju knjiga o školskim nestašlucima „Upomoć, dekintirao sam u školskoj kladionici“ autora Pita Džonsona, koja će se održati u Dečjem kulturnom centru.
Na Dan šale najmlađi Beograđani imaće priliku da se nasmeju dogodovštinama glavnog junaka, dečaka Harvija, i njegovih prijatelja koji se u školi klade u žvake i sladoled predviđajući šta će nastavnik da uradi.
Harvi smatra da je škola savršena ustanova za ispiranje mozga. Neverovatno je dosadna. Zato odlučuje da u učionicu unese malo zabave i radosti. Sve počinje onoga dana kada se sa svojim najboljim drugom opkladio koliko će se puta do kraja časa njihov nastavnik matematike počešcati ispod pazuha. Pobednik dobija sladoled. Klađenje se širi po školi poput zaraze i opklade postaju sve veće. Harvi uskoro shvata da se njegova „genijalna“ ideja pretvorila u nešto sasvim drugo.
Mladi glumci iz Studija Centar odigraće skečeve iz školskog života, čitati odlomke iz knjige, i zabaviti mladu publiku igrom pantomime u kojoj će mališani pogađati gestove i reakcije nastavnika.
Knjiga Pita Džonsona u kojoj je mnogo humorističnih elemenata, biće povod da posetioci napišu priče o sopstvenim smešnim događajima iz školskog života. Autori najboljih javno će ih pročitati, a „Portalibris“ će ih nagraditi knjigama.
Uz glumu, pesmu, društvene igre i smešne školske priče biće predstavljena zanimljiva knjigu koja je istovremeno zabavna i poučna, i koja na najbolji način može uticati na mlade čitaoce da zavole knjigu i čitanje.
Povezana vest:  Veliko interesovanje za Portalibrisov konkurs za prvi roman