Latinoamericka zena

U Institutu „Servantes“ izložba „Latinoamerička žena“

Institut „Servantes“ povodom obeležavanja 8. marta organizuje u petak u 19 časova izložbu posvećenu latinoameričkoj ženi, ali ženi uopšte i njenom položaju u društvu. Na izložbi „Latinoamerička žena“ biće prikazano 25 slika urugvajskog autora Selmara Mendija na kojima prikazuje ženu iz različitih perspektiva i njene probleme. Izložba će biti otvorena do 6. aprila. Ulazak je slobodan.
Izložba „Latinoamerička žena“ urugvajskog fotografa Selmara Mendija obuhvata 25 slika koje, iz različitih perspektiva, prikazuju ženu u Latinskoj Americi i svetu. Ovom izložbom autor ukazuje na probleme sa kojima se žene susreću, kao što su nejednakost, seksizam na radnom mestu ili u okviru porodice, nametanje uloga, nasilje nad ženama ili „nevidljivost“ žena u zrelom dobu, između ostalih. Takođe, autor na svojim fotografijama koristi diptihe i prikazuje ženu koja uvek ima dvostruku ulogu: majke i žene, nežnosti i snage.
Zanimljivo je da su žene imale pravo glasa pre jednog veka samo u dve zemlje, a danas, vek kasnije, to pravo je gotovo univerzalno i 19 žena trenutno imaju ulogu šefova država i vlada širom sveta.

Povezana vest:  Velika letnja Vulkan akcija u objektima Moj kiosk