Drustvo malih vestica Una Kozic„Društvo malih veštica“ – roman desetogodišnje Une Kozić, u izdanju „Narodne knjige“

Knjiga „Društvo malih veštica“ vodi nas kroz neverovatne priče u školi za veštice Venderendi.
Roman, u izdanju „Narodne klnjige“, napisala je Una Kozić, desetogodišnja „Džoana Rouling“ iz Beograda.
Maleha, Kasandra i Fred pričaju prelepu priču o ljubavi, prijateljstvu i odanosti praveći male netašluke i čini, vodeći čitaoce u izmišljenu zemlju Etvaju. U potrazi za magičnim prstenom glavni junaci upadaju u razne zamke. Na tom putu ih prate i bezglavi konji, jednorozi, ferganinci, čarobni prašak i još mnogo toga.
Una Kozić je devojčica iz Beograda, rođena u leto 2001. godine. Ide u osnovnu školu „Starina Novak“. Odličan je đak, svira klavir, dobro govori dva strana jezika a treći uči. Ovu knjigu napisala je sa svojih 10 godina. Sa starijom sestrom Milicom ide na skijanje, a kod tetke u Kanadu na letovanje. Voli da repuje. Eminema sluša stalno, roditelje povremeno.
Una mnogo čita. Sve knjige „Harija Potera“ (ali i mnoge druge) je pročitala prvo na maternjem jeziku, a onda i u originalu.
„Društvo malih veštica“ može se trenutno nabaviti u knjižarama „Narodne knjige“ u Beogradu (Cetinjska 6 i Kralja Milana 58), a za sva pitanja i utiske na raspolaganju je fan strana na Facebook mreži: www.facebook.com/DrustvoMalihVestica

Povezana vest:  Nataši Ninković nagrada "Raša Plaović"