Branislav_NusicPrateći programi Nušićevih dana
Teatarske svečanosti u slavu Branislava Nušića koji je u Smederevu proveo deo detinjstva i rane mladosti, pored šest predstava u festivalskoj konkurenciji imaće i predfestivalske sadržaje.
Ti sadržaji počinju 14. aprila izložbom o humanitarnim predstavama i koncertima u srpskim pozorištima do 1945. Autor izložbe je kustos Muzeja pozorišne umetnosti Srbije Aleksandra Milošević.
Iste večeri Nikola Simić, dobitnik nagrade za životno delo na „Nušićevim danima“ 1992. i Sonja Kostić izvešće komad „Sladak kupus s ovčetinu, pa izvol’te na samoubistvo“.
Narednog dana dva puta za najmlađu publiku članovi Pan teatra igraće „Bajku o ribaru i ribici“ u adaptaciji i režiji Melite Bihali.
Amatersko pozorište iz Kovina izvešće 16. aprila Molijerovu komediju „Žorž Danden“, a 17. aprila glumci iz Petrovca na Mlavi interpretiraće tekst Hrista Bojčeva „Pukovnik ptica“.
Zvanični deo festivala otvoriće gosti iz Banja Luke „Narodnim poslanikom“ u režiji Nikole Pejakovića.
Na kraju manifestacije, 25. aprila ovogodišnji dobitnik nagrade za životno delo u Smederevu, Milija Vuković, prirediće glumačko veče sa prijateljima.
Povezana vest:  Deveta „neonska“ Noć muzeja u 65 mesta Srbije!