Ivana-ZavisicNastavlja se ciklus koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“

Ciklus koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“, koji predstavlja najbolje studente Fakulteta muzicke umetnosti u Beogradu, nastavlja se u petak, 10. maja, nastupom flautiskinje Vanje Đorđević.
Mlada umetnica će kao jedan od najboljih studenata FMU-a otvoriti ovogodišnje izdanje ciklusa koncerata, koji su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu
i Centar lepih umetnosti „Gvarnerius“ pokrenuli 2012.
Đorđević postdiplomac Fakulteta muzičke umetnosti i dobitnica nagrade iz fonda „Bruno Brun“ za najbolji magistarski ispit.
Uz brojne osvojene nagrade na festivalima i takmičenjima, dobila je i priznanje Udruženja orkestarskih umetnika Srbije, koje joj je dodelilo godišnju nagradu za izuzetan doprinos u muzičkom stvaralaštvu Orkestra Opere i baleta Narodnog pozorišta, gde je prva flautistkinja-solista.
Kao studentkinja sa visokom prosečnom ocenom, dobitnica je stipendije „Kraljevske norveške ambasade“.
Đorđević je kao solista nastupala sa Simfonijskim orkestrom „Stanislav Binički“, Beogradskom filharmonijom, Simfonijskim orkestrom RTS-a i orkestrom kamerne opere „Madlenianum“.
Održala je više koncerata koje je stručna muzička kritika visoko ocenila, a kao članica hora flauta „Beogradska siringa“ beleži brojne nastupe u zemlji i inostranstvu.
Na koncertu u Guarneriusu, Đorđević će uz klavirsku saradnju Ivana Veljkovića,
izvesti kompozicije Čajkovskog, Ganea, Šuberta, Pulanka, Forea i Tafanela.
Prošle godine je 11 izuzetnih mladih muzičara dobilo priliku da kroz solistički resital u „Gvarneriusu“ prikažu publici svoj talenat, a ove godine od maja do novembra Centar lepih umetnosti će ugostiti 14 studenata osnovnih, master i doktorskih studija, sa odseka za gudačke i duvačke instrumente, klavir i solo pevanje.
Učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, a na svojim katedrama su proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova koji nose imena istaknutih srpskih muzičara.
Ciklus koncerata „FMU i Gvarnerius nagrađuju“ želi da skrene pažnju javnosti na domaće mlade muzičare, da doprinese njihovoj afirmaciji i pruži im šansu da publici prezentuju svoj izraziti talenat i dosadašnja umetnička dostignuća.
Pokrovitelj ciklusa je kompanija „Nelt“, a organizatori su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i „Gvarnerius“.
U maju publiku očekuje pet koncerata, a ulaz je slobodan.

Povezana vest:  CLIO MARATON u četvrtak, 16. maja u Domu kulture „Studentski grad"