Henkel Art.Award. LogoPoslednji poziv za prijave za Henkel Art.Award. Posebna nagrada za pobednika konkursa iz Srbije, učešće na Art Salonu u Beogradu

Henkel Art.Award. nagrada koja se dodeljuje u saradnji sa KulturKontakt Austria kulturnim centrom i Muzejom moderne umetnosti u Beču (MUMOK), i ove godine će odati počast izvanrednim i inovativnim radovima likovnih umetnika iz domena slikarstva, crtanja, fotografije, video izražaja i instalacije. Rok za podnošenje radova ističe 7. juna 2013. godine.
Pobednik i predstavnik Srbije na ovogodišnjem, dvanaestom, Henkel Art.Award. konkursu imaće priliku da izloži svoje radove u okviru Art Salona-Salona Lepih umetnosti, dok će njegov rad biti publikovan u ediciji V Art Salon.
Stručni žiri će, u junu mesecu, u Beogradu odabrati pobednika iz Srbije medju svim pristiglim radovima i poslati njegov rad u Beč, gde će se u konkurenciji sa umetnicima iz 23 zemlje regiona centralne i istočne Evrope takmičiti za glavnu nagradu. I ove godine, glavna nagrada Henkel Art.Award. konkursa u vrednosti od 35.000 evra, sastoji se od novčane nagrade od 7.000 evra i dve izložbe – u muzeju MUMOK u Beču i samostalne izložbe u zemlji iz koje dolazi.
Eminentni međunarodni žiri će se sastati u Beču na jesen 2013. godine kako bi nominovali pet finalista među svim prijavljenim radovima, a koji će se takmičiti za glavnu nagradu. Pobednik Henkel Art.Award. konkursa će biti objavljen na svečanoj ceremoniji dodele nagrada koja će biti održana u Beču, u decembru 2013. godine.
Dodatno, zahvaljujući kompaniji Henkel Srbija, pobednik iz Srbije će na grupnoj izložbi značajnih srpskih slikara i vajara predstaviti svoj rad brojnim posetiocima u okviru Art Salona koji se već petu godinu za redom organizuje u galeriji Progres u Beogradu u septembru 2013. To je prvi put da Udruženje Art Salon – Salon lepih umetnosti otvara vrata i daje mogućnost šire afirmacije pobedniku Henkel Art.Award. konkursa za mlade umetnike.
Dodatne informacije o Henkelovoj nagradi za umetnost možete pronaći na sajtovima: http://artaward.henkel-cee.com, www.facebook.com/HenkelArtAward i www.henkel.rs.

Povezana vest:  Koncert “About Life, Identity & Death” Ansambla Metamorfozis u Bioskopu Balkan