Andrei_Gawrilow_PianistBeogradska filharmonija i ruski pijanista Andrej Gavrilov

 

Ruski pijanista Andrej Gavrilov nastupiće sutra u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine u Beogradu, uz pratnju Beogradske filharmonije, pod vođstvom dirigenta Uroša Lajovica.

U saopštenju Beogradske filharmonije navodi se da će na koncertu biti izvedena dela „Fantazija Sadko“ Rimskog-Korsakova, Prvi koncert za klavir i orkestar Prokofjeva, Ravelov Koncert za levu ruku i Prva simfonija Sibelijusa.

Povezana vest:  Trupa Jasmine Vardimon na Beogradskom festivalu igre

Pijanista Andrej Gavrilov je 80-tih godina 20. veka pobedio na takmičenju „Čajkovski“, a nakon toga je postao ekskluzivni izvođač izdavacke kuce „Emi“.

Snimao je i nastupao u dvoranama Londona, Berlina i Beča s poznatim dirigentima, kao što su Abado, Muti, Retl i Mariner.

Dirigent Uroš Lajović je profesor na Akademiji za dirigovanje u Beču i nekadasnji učenik Hansa Svarovskog. Pet godina je bio šef dirigent Beogradske filharmonije, a u poslednje tri sezone redovan je gostujući dirigent tog orkestra.

Povezana vest:  Patrijarh srpski Porfirije blagoslovio održavanje koncerta “Duša zna” čudesnog ruskog pijaniste Monaha Avela

Ulaznice za koncert pijaniste Andreja Gavrilova mogu se kupiti na blagajni Kolarčeve zadužbine, po ceni od 600, 800 i 1.000 dinara.