Američka autorka Ketrin Senter u romanu „Ono što se spasava od vatre“ istražuje granice nade i ljubavi kroz priču o porodičnoj tragediji.

Kesi Henvel radi kao vatrogasac u Teksasu. I obožava svoj posao, svoju ekipu i stanicu. Uoči dodele odlikovanja sustižu je dve senke iz prošlosti. Dva zla. Kesi mora ostaviti svoj život po strani i suočiti se sa ličnom vanrednom situacijom. Odlučuje se za „manje zlo“ i pristaje da se vrati u Boston, majci koja ju je ostavila onda kad joj je bila najpotrebnija.

Povezana vest:  Švedski triler u prepoznatljivom stilu Laša Keplera: Lovac na zečeve

Stara bostonska vatrogasna stanica umnogome se razlikuje od Kesine stanice u Teksasu. Ne samo da oskudeva u sredstvima i opremi već je i žena u stanici nepoželjni moderni dodatak. Pogotovo ako je ta žena heroj, stručna i sposobna poput Kesi. Njeno prisustvo jedino prihvata simpatični novajlija kog tek treba da obuči. Ali ona o njemu ne sme da misli. Najvažnije pravilo vatrogasaca je – nikad se ne zabavljaj sa drugim vatrogascem.

Povezana vest:  "Boja beskraja" Lare Đorđević u knjižarama od 7. juna

Kesi okleva. Da li da rizikuje jedini posao koji voli i sve što je teškom mukom postigla? Čini se da je njen život zahvatio snažan plamen i ona mora da odluči šta će spasti: porodicu, karijeru, ljubav…

„Ono što se spasava od vatre“ Ketrin Senter u prodaji je od srede 18. avgusta u svim Delfi knjižarama, Laguninim klubovima čitalaca, onlajn knjižari delfi.rs, kao i na sajtu laguna.rs.

Povezana vest:  Promocija knjige „Najlepše priče Mome Kapora“ i izložba slika i crteža