mojca horvatKreativna radionica koreografa Mojce Horvat
Poznata slovenačka umetnica, koreograf, režiser i pedagog Mojca Horvat održaće kreativnu radionicu na temu “Džez dens u funkciji mjuzikla“ u Dečjem kulturnom centru 9. i 10.aprila, najavio je danas Dečji kulturni centar.
Autor koreografija za brojne velike mjuzikle, između ostalih „Čikago“, „Kabare“, „Jalta, Jalta“, „Brilijantin“, „Maratonci trče počasni krug“ i najnovijeg „Kosa“ u Ateljeu 212, preko 20 mjuzikla za decu koje je većinu sama i režirala, autor je koreografija 50-tak dramskih predstava, koreografija za 7 celovečernjih filmova, televiziju i operu.
Od 1989. godine Horvat vodi svoj plesni studio u Ljubljani a kao koreograf, režiser i predavač radi u Austriji, Italiji, Nemačkoj, SAD, Rusiji i Srbiji.
Kreativnu radionicu u DKC održaće u okviru ciklusa Umetnost pokreta, posvećenog različitim igračkim tehnikama, zastupljenim u savremenoj pedagoškoj praksi, omogućavajući uvid u rad eminentnih internacionalnih koreografa i pedagoga.
Kako je istaknuto u najavi DKC, program je namenjen profesionalnim igračima, koreografima i plesnim pedagozima koji žele da prošire svoja znanja i oprobaju se u ovom, sve zastupljenijem žanru izvođačkih umetnosti.
Mjuzikl kao scenska forma posebno je pogodan za rad sa mladima, pa će se Horvat kroz praktičan rad, fokusirati na nekoliko aspekata plesnog istraživanja: osnovne elemente džez tehnike i metode rada, različite stilove džez tehnike kroz razvoj popularne muzike, rad na koreografiji i na to kako postaviti mjuzikl.
Povezana vest:  Kako da prevaziđete negativno razmišljanje i bolje ovladate osećanjima