IzlozbaODRŽAN TREĆI FESTIVAL UMETNIČKE FOTOGRAFIJE „FOTORAMA“

Međunarodni festival umetničke fotografije „Fotorama“ održan je u Kragujevcu od 27. do 30. juna, u organizaciji foto kluba „Apolo“ iz Kragujevca, a uz podršku kompanije Canon.
Festival je zvanično otvoren izložbom „Portret u kvadratu“, u prisustvu najpoznatijeg svetskog dokumentarnog fotografa, Stiva Mekarija, jedne od najpoznatijih svetskih master class retušera Natalije Tafarel i velikana domaće fotografije Dragoljuba Zamurovića. Među mnogobrojnim zvanicama, ljubiteljima vrhunske fotografije, bio je i ataše za kulturu američke ambasade u Beogradu, Dru Giblin.
Program festivala obuhvatio je sva područja umetničke fotografije, a zainteresovani su tokom četiri dana bili u prilici da učestvuju u radionicama i na predavanjima vodećih svetskih i domaćih imena iz sveta fotografije. Posetioci su imali priliku i da saznaju više informacija o Canon edukativnom programu i da se upoznaju sa portfoliom Canon proizvoda , pre svega sa savršenim profesionalnim fotoaparatom u svojoj klasi, EOS-1DX.
Osim toga, predstavljena je usluga Canon Professional Services koja je namenjena svim profesionalnim korisnicima Canon foto i video opreme. CPS daje registrovanim korisnicima mnoštvo pogodnosti, poput informacija o najnovijim modelima, akcijama, firmware-u za fotoaparat, skraćenom roku servisiranja opreme i iznajmljivanje iste dok se popravka ne izvrši, u kojem god delu sveta da se korisnik tom prilikom nalazi.
Posebnu pažnju privuklo je predavanje Dragana Kujundžića koji se osvrnuo na uspešan projekat „Oko grada“ i izložbu fotografija nastalih na amaterskim radionicama, na kojima je zajedno sa kolegom iz Asocijacije fotografskih autora, Željkom Šafarom, želeo da mobiliše mlade iz marginalizovanih grupa društva i pruži im šansu da svoj doživljaj Beograda pretvore u umetničke fotografije.
Foto klub „Apolo“ iz Kragujevca treći put zaredom organizuje festival umetničke fotografije – „FOTORAMA“, koji je prvi festival te vrste u Srbiji.

Povezana vest:  Predstava „Verter: ili imaš nade, ili nade nemaš" u hotelu „Bristol"