Opatija2Ansambl Pozoršta na Terazijama nastupio u Opatiji

Pozorište na Terazijama je proteklog vikenda (12. jula) učestvovalo na Festivalu mjuzikla u Opatiji i to sa predstavom „Glavo luda“, u režiji Nikole Bulatovića, a ansambl je dočekan sa oduševljenjem publike, saopšteno je iz ovog pozorišta.
Reditelj Bulatović je rekao da je lep osećaj kada sedam stotina ljudi oduševljeno predstavom, kao što je to bio slučaj na tom festivalu. „Bez obzira na prvi dan kada nam je kiša poremetila probu, sve je prošlo u najboljem redu. Opatija je zadovoljna, kao i mi. Šta više, bila nam je čast učestvovati na ovom jedinstvenom festivalu mjuzikla!“, dodao je on.
-Uvek je poseban doživljaj kada se ode sa predstavom na gostovanje i zaigra pred nekom drugom publikom. Prvi put sam na ovom festivalu. Slušao sam mnogo o ‘opatijskoj’ atmosferi od kolega koji su bili prethodnih godina, i nakon sinoćnog izvođenja mogu reći da su bili u pravu! Zaista poseban osećaj – rekao je glumac Žarko Stepanov.
U zvaničnom saopštenju Festivala Opatija nakon izvođenja mjuzikla ?Glavo luda? navodi se da je mjuzikl baziran na pesmama Zdravka Čolića ne samo podsetio na neke od najvećih hitova ovog svim generacijama dragog pevača, već je „uspeo da nas vrati u neka minula vremena, kada je zaista sve izgledalo daleko lepše, lakše i nadasve bezbrižnije nego što je to danas“.
U saopštenju se dodaje da su gledaoci mogli puna dva sata da u kontinuitetu uživaju u pravom vatrometu dobrih pesama, maštovitih kostima (Emilija Kovačević) i, iznad svega, briljantne koreografije (Nebojša Gromilić), a sve to u izvedbi „vrhunskog ansambla kog sa nestrpljenjem očekujemo i na zatvaranju ovogodišnjeg Festivala mjuzikla, kada nam donose svoj neprikosnoveni hit – brilijantni ‘Čikago'“.
Takođe, Pozorište na Terazijama će nastupiti u petak 26. jula sa još jednim mjuziklo „Čikago“ u režiji Kokana Mladenovića.

Povezana vest:  U Grčku sada možete otputovati avionom i autom, ali i liftom!