KRALJEVSKA-AFERANovi roman Nore Roberts u izdanju „Vulkana“

Za tople avgustovske dane, izdavačka kuća „Vulkan“ pripremila je novi roman jedne od najčitanijih autorki ljubavnih romana Nore Roberts, „Kraljevska afera“.
Roman objavljen u ediciji „Knjiga za svaki džep“ prvi je u serijalu „Kraljevstvo Kordine“ ali se, kao i većina serijala Robertsove, može čitati zasebno i, ako je suditi po ocenama čitalaca, brzo i lako.
Robertsova (1950) je bestseler autorka preko 200 romana kako „ljubića“ tako i „krimića“ koje piše pod pseudonimom Dž. D. Rob i koji su takođe objavljeni u izdanju nekadašnjeg „Alnarija“ a sada „Vulkana“.
Najmlađe od petoro dece i jedina ćerka, Roberts je počela da piše tokom mećave u februaru 1979. godine kada je ostala zarobljena sa dva mala deteta. Prvi roman „Irish Thoroughbred“ objavila je 1981.
Na listama bestselera je od 1991. godine a od 1999. svaki njen novi roman je na listi bestselera „Njujork tajmsa“. Osnivač je Udruženja pisaca romansi Amerike (RWA) i dobitnica 21 nagrade ovog udruženja.
Nekoliko njenih romana adaptirano je u TV filmove gde su igrale Heder Loklir, Ališa Vit, Kler Forlani, Lijen Rajms, Britani Marfi…
Većina njenih „ljubića“ prati jednostavnu ali delotvornu formulu koja sa nesmanjenim uspehom privlači legije čitalaca – snažna, samostalna žena neuobičajenog zanimanja (biolog, rančerka, dreser, cirkusant, princeza – ako je to zanimanje, muzičarka..) koju progoni tajna iz prošlosti upoznaje na ovaj ili onaj način isto tako snažnog, veštog sa rukama, sposobnog, hrabrog i zgodnog muškarca koji joj pomaže.
U „Kraljevskoj aferi“, princeza izmišljene zemlje Kordine, Gabrijela Biset budi se u bolničkom krevetu ne znajući kako je tu dospela. Pošto su njeni kidnaperi i dalje na slobodi njen otac, princ Armand, poziva u pomoć bliskog prijatelja, američkog detektiva Riva Makgija.
Gabrijela pati od poptunog gubitka pamćenja ali uz Rivovu pomoć počinje da se vraća u tokove svakodnevnog života.
Mogu li detektivovo dobro srce i smiren pogled da dopru do uplašene princeze i pomognu joj da spoji niti prošlosti i sadašnjosti ostaje čitaocima da otkriju.
Oni kojima se roman dopadne, u ponudi imaju i drugi deo a Robertsova je do sada napisala četiri romana iz serijala „Kraljevstvo Kordine“.

Povezana vest:  Premijera predstave Noć bogova