Tajna-uspesne-deceObavezna literatura za sve roditelje – „Tajna uspešne dece“

Odgajanje uspešne dece nije rezultat slučajnosti. Pojavila su se nova, moćna saznanja o tome kako da se deci pomogne da napreduju, otkrića koja su preokrenula škole, domove i živote. Pol Taf, autor knjige „Tajna uspešne dece“ koju je objavila Laguna zaronio je u naučne podatke i savetovao se sa stručnjacima i napisao ovaj priručnik.
U knjizi „Tajna uspešne dece“ upoznaćemo novu generaciju istraživača i pedagoga, koji prvi put koriste naučne alatke da razotkriju ključni faktor uspeha kod dece, a osnovna ideja ove knjiga jeste da je za uspeh presudan karakter – a ne kognicija – a karakter se može vaspitavati!
Svaku priču o detinjstvu i uspehu uglavnom dovodimo u vezu s inteligencijom: uspevaju ona deca koja imaju dobar rezultat na raznim testovima. Ali u knjizi „Tajna uspešne dece“ Pol Taf pokazuje da su za uspeh mnogo bitniji kvaliteti koji se odnose na karakter: istrajnost, radoznalost, savesnost, optimizam i samokontrola.
Rane životne nedaće, pokazali su naučnici, ne određuju samo uslove u kojima deca rastu već mogu promeniti i fizički razvoj njihovog mozga. Ali inovativni mislioci širom naše zemlje koriste sad to znanje da deci pomognu da prevaziđu ograničenja života u bedi. Uz pravu pomoć, što je Taf izuzetno dobro dokumentovao u knjizi, i deca koja rastu u najnepovoljnijim okolnostima mogu postići zadivljujuće uspehe.
Ova izazovna knjiga ispunjena nadom mogla bi promeniti način na koji vaspitavamo decu, uređujemo škole i organizujemo sigurnosnu društvenu mrežu. Osim što će nadahnuti čitaoce i zaokupiti im pažnju, takođe će promeniti njihovo razumevanje detinjstva.
Knjigu „Tajna uspešne dece“ možete naći u svim Delfi knjižarama i Laguninim klubovima čitalaca, kao i na sdresama www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Povezana vest:  DOGVIL Interakcija, nova tema: Ubij pedera!