preduboko-porsa da kosta„Preduboko“, erotski roman Porše da Koste u izdanju Lagune

Izdavačka kuća „Laguna“ uhvatila je talas popularnosti erotske literature, objavivši trilogiju „Pedeset nijansi“ a potom i druge manje ili više uspešne varijacije na tu temu, među koje spada i roman „Preduboko“ Porše da Koste.
Za razliku od većine sličnih dela gde su scene seksa uglavnom puritanski opisane, neubedljive i dosadne, iskusna autorka erotskih priča u ovoj knjizi, koja se našla na bestseler listi „Sandej tajmsa“, pruža iznenađujuće čitljiv i, za ovu vrstu literature, solidno napisan roman.
„Preduboko“ je priča o putenoj bibliotekarki Gvendolin kojoj misteriozni Nemezis šalje vrela erotska pisma koja je istovremeno zbunjuju i oslobađaju.
„Oslobođena“ Gvendolin pod uticajem Nemezisa ulazi u vrelu aferu sa zgodnim istraživačem, profesorom Danijelom Brusterom.
Budući da se od ovakvog štiva i ne očekuju književne visine, dobra karakterizacija likova niti uverljiva priča, već samo uverljivi opisi seksa, Da Kosta je čitaocima ponudila upravo to – tanušnu ljubavnu priču, dvoje zgodnih i strasnih likova smeštenih u svet bez finansijskih i drugih problema i obilje seksi scena.
Uz roman, „Laguna“ je odštampala i poklon priču Da Koste (koja je raije bila bibliotekarka) objavljenu u poznatoj erotskoj ediciji „Crna čipka“.
Da Kosta je, inače, napisala preko 30 romana i novela pod svojim i preko stotinu kratkih priča pod pseudonimom, a osim savremenih, piše i istorijske, paranormalne i futurističke priče.

Povezana vest:  Evro-Ðunti predstavio nove naslove za Dan knjige