MultiverzumIzdavačka kuća „Evro Đunti“ predstavlja roman za tinejdžere „Multiverzum“

Proteklih godina na polju svetskog izdavaštva primetnije je sve veće prisustvo knjiga za mladu publiku, takozvane „young adults“, od serijala „Sumrak“, „Igri gladi“ i „Instumenti smrti“ do „Tračare“ ili „Klike“, što je izdavačka kuća „Evro Đunti“ iskoristila kako bi domaćoj publici predstavila mladog italijanskog pisca Leonarda Patrinjanija i njegov roman „Multiverzum“.
Patrinjani je rođen 1980. u Monkalijeriju nadomak Torina. Pod pseudonimom Patrik Vajler bio je pevač i tekstopisac hevi metal benda „Beholder“ sa kojim je izdao tri ploče.
Radio je kao glumac i pozajmljivao je svoj glasi junacima poznatih videoigrica uključujući „Call of Duty“ i „Assassin’s Creed 2“.
Sa najvećom italijanskom izdavačkom kućom „Mondadori“ potpisao je 2011. ugovor pošto im je predstavio svoju „Multiverzum“ sagu. Prava na nju prodata su u 18 zemalja, uključujući Britaniju, Nemačku, Španiju a „Multiverzum“ je prvi u planiranoj trilogiji.
„Multivezrum“ je priča o Aleksu i Dženi, tinejdžerima koji komuniciraju telepatski. Kada odluče da se vide – on je iz Milana, ona je Australijanka – otkrivaju da žive u dve paralelne realnosti.
Kroz ceo roman, Aleks i Dženi se traže kroz paralelne univerzume, otkrivajući usput da svakom od svetova preti potencijalna apokalipsa koja će dovesti do kraha Multiverzuma.
Da li njihova ljubav može da spase svet od neizbežnog ostaje na čitaocima da vide i potom sačekaju drugi deo serijala – „Utopiju“ koja u italijanske knjižare stiže u februaru iduće godine.

Povezana vest:  Umetnici. Sad! – Na Javnom konkursu odabrana 42 projekta predstavnika lokalne umetničke scene