simonovic izjavaSimonović: Vredno treniramo

Već dve nedelje traju pripreme za novu sezonu Crvene zvezde Telekom. Tim se u odnosu na proteklu sezonu dosta promenio, a jedan od onih koji su ostali u crveno-belom ruhu je Marko Simonović. Krilo Zvezde ističe da su pripreme veoma naporne, ali da ekipa vredno trenira i da su izabranici Dejana Radonjića već ostvarili mnogo toga:
-Teško je – kratko je rekao Simonović uz osmeh, a zatim nastavio:
-Zaista je teško, baš dobro treniramo. Već je dve nedelje iza nas i mislim da smo mnogo toga uradili. Sada su nam se priključili Amerikanci i mi moramo da im pomognemo da se uklope u tim i da ih uvedemo u trening. Siguran sam da će stručni štab to učiniti na pravi način pa da se svi zajedno lagano pripremamo za prijateljske utakmice koje nam predstoje – govorio je gotovo u dahu Simonović, a zatim nastavio o Šilbu i Dženkinsu:
-Oni su zaista sjajni momci. Čarls (Dženkins) i ja smo cimeri i za sada koliko ga poznajem malo smo pričali i zaista imam sve same reči hvale. Šilba poznajem jer on već nekoliko godina igra u Evropi. Igrao je već protiv Zvezde, a ja sam kroz svoju karijeru protiv njega igrao pet ili šest puta i stvarno je dobar momak.
Ispred Crvene zvezde Telekom se nebrojano puta isticalo da u selekciji tima ne presuđuju samo igrački kvaliteti, već i ljudski. Simonović upravo to ističe kao veliki plus u ovoj Zvezdinoj generaciji, kao i to da se na svakoj poziciji nalaze po dva kvalitetna igrača:
– Najbitnije je po mom mišljenju da je tim selektiran da svi budu dobri ljudi, a znamo svi da svako od nas ima neki svoj kvalitet. Mi na svakoj poziciji imamo po dva dobra igrača, koji su po karakteristikama različiti i to je naša velika prednost. Ja lično mislim, kao i mnogi drugi, da nam je duža rotacija falila u finalu prošle sezone što se odrazilo na to da fizički padnemo. Verujem da će to ove godine biti drugačije i da ćemo ovog puta imati snage da igramo na četiri fronta – rekao je popularni Simon.
Fortuna nije bila saveznik crveno-belima kada se održavao žreb za Evroligu, ali i ABA ligu. Toga je svestan i Simonović:
-Uff.. – uzdahnuo je Smonović, a onda se nadovezao:
– Izuzetno težak žreb u oba takmičenja. Odmah na startu Jadranske lige gostujemo Širokom i Igokei. Igokea je bila prva prošle sezone na kraju regularnog dela, neće biti ni malo lako, a odmah posle toga počinje Evroliga. Meni je žao što nam je u prvom učešću posle toliko godina zapala tako teška grupa, ali šta da radimo, borićemo se pa ćemo videti kako će se sve to završiti. Ja se nadam najboljem – završio je razgovor Marko Simonović.

Povezana vest:  Radonjić: Cedevita novi izazov u jakom ritmu mečeva