tihomir_stanicTihomiru Staniću glumačka nagrada Milivoje Živanović
Glumac Tihomir Stanić ovogodišnji je dobitnik nagrade za najbolje glumačko ostvarenje na 15. Glumačkim svečanostima „Milivoje Živanović“ u Požarevcu.
Nagrada „Milivoje Živanović“ dodeljena je Staniću za ulogu Anđelka u predstavi „Falsifikator“ autora i reditelja Gorana Markovića, koju izvodi ansambl Beogradskog dramskog pozorišta.
Stanić je, kako je naveo žiri, ulogu Anđelka odigrao „izuzetno rafiniranim glumačkim sredstvima, pažljivo nijansirajući zanimljivu sudbinu svoga lika i vešto izbegavajući zamke zavodljivog pojednostavljivanja, s dragocenim dramatičnim akcentima kada je to bilo potrebno“.
Stanić je za ulogu u predstavi „Falsifikator“ proglašen i najboljim glumcem večeri prema oceni stručnog žirija i žirija publike.
Glumačke svečanosti „Milivoje Živanovic“, koje se po 15. put održavaju u Požarevcu, biće završene večeras predstavom „Gospođa ministarka“ u izvođenju niškog Narodnog pozorišta.
Na festivalu koji organizuje Kulturni centar Požarevca izvedene su predstave Narodnog pozorišta iz Beograda, Narodnog pozorišta iz Niša, Beogradskog dramskog pozorišta, Kruševačkog pozorišta i Opera-teatra „Madlenianum“.
Festival se održava u znak sećanja na glumca Milivoja Živanovića (1900-1976), prvog inostranog umetnika koji je dobio Medalju „Stanislavski“ u Moskvi 1966. godine.
Povezana vest:  Dela Lasla Blaškovića u Nemačkoj, Sloveniji i Bugarskoj