prica sa zapadne strane 02Program za mlade „Pozorište ponedeljkom“ u DOB-u

Dom omladine Beograda (DOB) započinje 16. septembra program „Pozorište ponedeljkom“, u okviru kojeg će svakog ponedeljka uveče otvarati vrata formalnim i neformalnim pozorišnim grupama u kojima učestvuju mladi, a projekti će biti praćeni radionicama i susretima sa afirmisanim rediteljima, glumcima, piscima, scenografima.
DOB želi da pomogne svima koji se trude da ožive omladinsku scenu, školske sekcije i amaterske družine i ponudi još jednu edukativnu i kreativnu mogućnost istinskim ljubiteljima pozorišta, najavila je danas ta ustanova kulture.
Ciljevi projekta „Pozorište ponedeljkom“ su pružanje mugućnosti mladima da kažu šta žele putem pozorišta kao umetničke forme društvenih komunikacija, razvijanje kulturnih potreba među mladima, podsticanje na aktivnosti mladih koje su usmerene ka umetnosti, građenje posebnog stila provođenja slobodnog vremena, kao i postavljanje standarda pozorišta za mlade.
Predstava koja otvara sezonu 16. septembra je “Priča sa zapadne strane“ amaterskog teatra „Art Lignum“, sa uvek aktuelnom temom o sukobima navijača, koji se u ovoj adaptaciji čuvenog filma iz 60-ih godina dešavaju na Dorćolu.
Sledećeg ponedeljka, 23. septembra, prikazuje se “Naručeni koncert“ Milice Gutović, predstava koja na kreativan način i bez reči govori o zamkama savremenog života.
Sledi vodvilj po tekstu Nikolaja Koljade “Kokoška“ u produkciji Teatra Džep, koji će se u ovoj godini predstaviti i aktuelnim mjuziklom “Drakula“.
Na programu će zatim biti i predstave “Mi deca sa stanice Zoo“ Studija Centar, “Balkan ekspres“ Teatra pet i druge.
Cene ulaza biće pristupačne, do 200 dinara, a za predstave u velikoj sali obezbediće se i sto ulaznica po 100 dinara uz đačku knjižicu.

Povezana vest:  Izložba francusko-iranske fotografkinje Niloufar Banisadr u Francuskom institutu