kalemegdanNiz događaja na Kalemegdanu povodom „Dana Beograda“
Povodom proslave manifestacije „Dani Beograda“ od 16. do 19. aprila, Javno preduzeće „Beogradska tvrđava“ organizuje niz manifestacija.
Posetioci Kalemegdanske tvrđave biće u prilici da vide izložbu akvarela Milice Petrović u Galeriji Stambol kapiji. U Donjem gradu biće održane konjičke igre policije MUP-a Republike Srbije i Konjičkog kluba (KK) „Policajac“ koji će prezentovati tehnike jahanja (dresurno i sa preponama).
KK „Policajac“ organizovaće dnevnu škola jahanja za najmlađe Beograđane i ostale zainteresovane, dok će u Gornjem gradu SVIBOR – Savez Srbije prezentovati rimske borbe, navodi se u saopštenju JP „Beogradska tvrđava“.
U okviru programa najavljena je degustacija jela Rimskog carstva u Gornjem gradu, zatim degustacija vina i meda, a ansambl „Renesans“ kod Sahat kapije izvodiće antičke himne i kompozicije
Posetiocima će biti podeljena brošura „Rimski vojni logor i Beogradska tvrđava“, dok će za ljubitelje arheologije biti organizovane ture kroz Gornji i Donji grad „Singidunum“ 16. 17, i 18. aprila ispred Unutrašnje Stambol kapije sa početkom u 17 sati.
Povezana vest:  Novi roman Vladimira Kecmanovića „Kad đavoli polete“ pred čitaocima od 20. oktobra