U centru Beograda, u ulici Dositejeva 11, u sredu 10. novembra u 19.30h, biće otvorena nova umetnička galerija SANJAJ, koja će postati stecište mladih umetnika, ali i centar okupljanja ljubitelja umetnosti i kolekcionara.

Početak rada galerije označiće izložba Tragači [snova], na kojoj će tri mlada autora započeti svoje zajedničko delovanje. Marko Kusmuk, Damjan Kovačević i Vladimir Lalić su odabrani, pre svega, zbog izvanrednih crtačkih sposobnosti i veštine vladanja linijom.

Povezana vest:  Pridružite se Efi na najluđoj zabavi na koju ćete banuti - novi roman Sofi Kinsele u prodaji od 2. decembra

Svaki od tri autora predstaviće se radovima po kojima su prepoznatljivi, a koji će se po prvi put naći u okviru jedne postavke i time dobiti jednu potpuno novu dimenziju. U ovoj vrsti postavke posebno će biti izazovno i inspirativno sagledati kontekst u kojem se unutrašnje predstave materijalizuju u umetničko delo.

Izložba će biti otvorena do 2. decembra, a radno vreme galerije je ponedeljak – petak od 12 do 20 časova, subota od 11 do 15 časova.

Povezana vest:  POČETAK SEZONE DIREKTNIH PRENOSA IZ METROPOLITEN OPERE