rastko-uzunovicNAJBOLJI U GUARNERIUSU – jesenji ciklus koncerata najboljih studenata Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu

Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Centar lepih umetnosti „Guarnerius“ su 2012. godine pokrenuli ciklus koncerata koji predstavlja najbolje studente FMU-a, a ovog proleća smo na sceni Guarneriusa već ugostili osam izuzetnih mladih umetnika.
Jesenji deo ciklusa nam donosi još sedam koncerata najboljih studenata osnovnih, master i doktorskih studija FMU-a, a učesnici ciklusa su višestruki dobitnici prestižnih nagrada na domaćim i međunarodnim takmičenjima, dok su na svojim katedrama proglašeni za najbolje i dobitnici su nagrada iz fondova fakulteta.
Pokrovitelj ciklusa koncerata „FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU“ je kompanija Nelt, a organizatori su Fakultet muzičke umetnosti u Beogradu i Guarnerius.
U skladu sa strategijom u domenu društveno odgovornog poslovanja, kompanija Nelt je odlučila da pruži priliku talentovanim akademcima da iskažu svoje veštine i talenat i da primene znanje stečeno u fakultetskim klupama. Nelt ove godine obeležava 20 godina postojanja, što je razlog više da podrži ciklus koncerata petnaest sjajnih mladih muzičara.
ULAZ NA KONCERTE JE SLOBODAN.

Povezana vest:  "Žive" statue donele duh Praga u Beograd

Subota, 19. oktobar 2013. godine u 20 časova
RASTKO UZUNOVIĆ, klarinet
Klavirska saradnja: Antonela Grgin

Student III godine Fakulteta muzičke umetnosti u Beogradu (klasa prof. Ognjena Popovića), Rastko UZUNOVIĆ do sada je osvojio više od 30 nagrada kao solista, član kamernih ansambala i orkestara.

Na svom premijernom nastupu u Guarneriusu, izvešće kompozicije popularnih autora mlađe generacije – holandskog kompozitora Jakoba TV i Amerikanca Marka Merlitsa.

Povezana vest:  Otkrivanje mozaika u Sirmijumu površine 350 kvadratnih metara

Pozivamo vas i na ostale koncerte ciklusa
»FMU I GUARNERIUS NAGRAĐUJU«

Subota, 26. oktobar 2013. – JOVANA LAĐEVIĆ, klarinet

Subota, 2. novembar 2013. – JELENA BANKOVIĆ, sopran

Subota, 23. novembar 2013. – ANA KALIČANIN, flauta

Subota, 30. novembar 2013. – ĐORĐE RADOVANOVIĆ, klarinet

Subota, 14. decembar 2013. – JOVANA JEVTIĆ, oboa i MINJA MARČETIĆ, flauta

Povezana vest:  Ne propustite priliku da kupite knjigu Božja čestica

Petak, 24. januar 2014. – LJUBICA STOJANOVIĆ, klavir