gale i milica mandic
Milica Mandić I Dragan Jović ulaze u Kuću slavnih
 
Milica Mandić, olimpijska šampionka iz Londona, i Dragan Jović, najbolji trener Srbije 2012, biće primljeni u Tekvondo Kuću slavnih na ceremoniji koja se održava 18. oktobra u Las Vegasu. Poziv u Kuću slavnih je najviše priznanje koje pojedinac može da dobije u svetu sporta.
Milica Mandić i Dragan Jović  su prepoznati zbog izuzetnih rezultata i doprinosa tekvondou u Srbiji, regionu i svetu, kao i razvoju ovog borilačkog sporta, koji je izglasan kao zvaničan član Olimpijskih igara 2000.godine.
Miroslav Brežan iz Hrvatske, direktor Kuće slavnih za Evropu, je predložio Milicu i Dragana kao kandidate.
-Kuća slavnih bira najbolje među najboljima među trenerima, takmičarima, sudijama. Smatram da su Dragan Jović i Milica Mandić zaslužili mesto u Kući slavnih jer nema ništa veće od osvajanja zlatne medalje na Olimpijskim igrama. To je najveći uspeh u regionu – istakao je Brežan.
Milica Mandić je u dosadašnjoj karijeri osvojila, pored brojnih medalja na međunarodnim turnirima, bronzu na juniorskom svetskom prvenstvu, bronzu na seniorskom svetskom prvenstvu 2011, srebro na evropskom prvenstvu 2012, olimpijsko zlato u Londonu 2012.
-Velika je čast i privilegija ući u Kuću slavnih, ovako nešto se doživi samo jednom u životu. Jedina zlatna medalja na Olimpijskim igrama sa ovih prostora je jedan od razloga što smo pozvani. Ovo je samo motivacija za dalji naporni rad i nove uspehe – rekla je Mandićeva.
Zaslužan za Miličinu uspešnu karijeru I olimpijsko zlato, kao I brojne druge rezulate takmičara tekvondo kluba Galeb I reprezentativaca Srbije, je Dragan Jović, koji je proglašen za najuspešnijeg trenera naše zemlje 2012. godine. U bogatoj trenerskoj karijeri među titulama može da se pohvali sa tri evropske medalje (zlato, srebro I bronza), svetskom bronzanom medaljom, čak šest medalja na svetskim univerzitetskim šampionatima…
-Počastvovan sam što sam ove godine među izabranima za Kuću slavnih. To je još jedan podstrek i obaveza. Pored ličnog uspeha smatram da je ovo priznanje srpskom sportu i prilika za promociju tekvondo sporta, ali i Tekvondo Asocijacije Srbije – rekao je Jović.
Ovo je četvrta po redu ceremoniija primanja počasnih članova u Kuću slavnih, koja se održava na dve godine.
Povezana vest:  TEKVONDO, Milica Mandić osvojila bronzu na Grand priju u Kini