prva-bracna-noc-k1„Prva bračna noć“ Sofi Kinsele omiljena knjiga u knjižarama Delfi

Nova knjiga Sofi Kinsele „Prva bračna noć“ je romantičan, setan i urnebesno smešan roman koji predstavlja zabavnu, duhovitu priču o Loti, romantičnoj ženi koja je pošla na bračno putovanje a da s mužem pre venčanja nije nikada vodila ljubav, i njenoj sestri Flis – koja ima očajan brak – i pokušava da osujeti Lotin brak.
Za Sofi Kinselu se s pravom može reći da je više od pisca, ona je jedan od književnih fenomena savremenog doba. Iako je daleko najpoznatija po svojim romanima o Kupoholičarki, zahvaljujući kojima je postigla svetsku slavu, Sofi Kinsela piše i druge, takozvane stand-alone romane, koje takođe odlikuje pre svega nenadmašna i osobena duhovitost koja je Kinselin zaštitni znak, ali isto tako i topla i emotivna priča, uvek ušuškana u oblandu lepršave zabave i smeha, koja često nosi nenaglašenu i nenametljivu, ali ipak upečatljivu poruku. Roman „Prva bračna noć“ upravo je takav. Naime, i sama svesna da je priča o Kupoholičarki već pomalo „potrošena“, Kinsela se ovog puta okrenula najnovijim trendovima u književnosti i „obradila“ ih u svom stilu – majstorski i pre svega izvanredno duhovito.
Kao što nagoveštava i sam naslov, „Prva bračna noć“ bavi se temom koja je u poslednjih par godina postala nezaobilazna u popularnoj književnosti, a to je erotika. Ova knjiga je svojevrstan Kinselin odgovor na sveopštu pomamu za erotskom literaturom, koja zaista ponekad dostiže samu granicu apsurda. To je idealna prilika za Kinselu da se poigra i ovom temom i predstavi je u novom, svežijem i zabavnijem svetlu. Ako ste mislili da erotika ne može biti smešna a da pri tom ne bude i žalosna, prevarili ste se. Kao i obično, Kinsela to radi bolje od ostalih i onako kako samo ona ume.
Novinu u ovoj knjizi predstavlja i drugačiji i dinamičniji stil pripovedanja u odnosu na sve prethodne autorkine romane. Ovo je prvi roman u kome Kinsela ima ne jednu, već dve glavne junakinje, koje naizmenično pričaju ovu urnebesnu priču o ljubavi, vrelom seksu na romantičnom grčkom ostrvu i raskošnim pomodnim hotelima s pet zvezdica koji sa svojim raznovrsnim i zamamnim sadržajima predstavljaju sliku i priliku prave „turističke pornografije“.
Budući da već godinama prevodi ovu izuzetnu spisateljicu Aleksandra Čabraja često je bila u prilici da odgovori na brojna pitanja koja se često mogu svesti na jednu rečenicu: Zašto je Sofi Kinsela tako popularna? Čabrajin najkraći odgovor uvek glasi: „Zato što je sjajna. Kinsela ima bezbroj imitatorki, ali kao i obično nijedna kopija ne može dostići original. Ona ima tu izuzetnu sposobnost tako tipičnu za britanske pisce, da svoju priču i poruku prenese i saopšti britko i duhovito, ne „smarajući“ čitaoca i ne iscrpljujući ga beskrajnim ispraznim objašnjenjima, već umesto toga pružajući urnebesnu zabavu i što je najvažnije i najlepše od svega, donoseći nam svakom svojom knjigom ljupku i originalnu priču, smeh, vedrinu i dobro raspoloženje“.
Roman „Prva bračna noć“ možete naći u svim knjižarama Delfi, Laguninim klubovima čitalaca i na sajtovima www.laguna.rs i www.delfi.rs.

Povezana vest:  THE ROYAL HORSE GALA - PROMOTIVNA CENA POVODOM DEČIJE NEDELJE