Inspiron stvoren za studentske navike Fotografija 2Laptop stvoren za studentske navike

Dugo je već prva jutarnja aktivnost studenata bila preturanje beležaka od prethodne večeri i traženje onoga što im je u tom momentu hitno potrebno. Predugo, ako pitate studenta koji kasni na ispit ili važno predavanje. Veliki napredak na polju tehnologije doveo je do menjanja navika i olakšanog organizovanja radnih obaveza. Danas, laptop računar prosečnog studenta je baš kao i sam student, u stalnom pokretu. Svakodnevno skuplja nove i čuva stare informacije, izvršavajući komplikovane zadatke. Koristi se za pisanje seminarskih radova, brzu pripremu prezentacija, surfovanje netom i komunikaciju sa kolegama. Sa druge strane laptop lako postaje najbolji saputnik studentu, kako u toku putovanja tako i nakon njega, omogućavajući mu da svako putovanje provede u stalnom kontaktu sa prijateljima, četujući, slušajući muziku ili gledajući filmove, kao i da sve svoje drage uspomene kasnije podeli i sa društvom.
U Beogradu, Novom Sadu, Nišu, kao i u drugim većim studentskim centrima u Srbiji, studenti koji dolaze iz drugih gradova neretko menjaju mesto stanovanja, dele male stanove sa više cimera i često putuju kod roditelja. Ima i onih koji i nekoliko puta nedeljno prelaze velike razdaljine do grada u kojem studiraju. U svim tim situacijama laptop računar je uvek pri ruci kako bi se obaveze izvršavale na vreme, a dani dokolice i putovanja ispunili što kvalitetnije. Da bi vek jednog studentskog računara mogao da bude dovoljno dug, on mora, osim tehničkih zahteva korisnika, da zadovoljava i nekoliko drugih kriterijuma. Pre svega, treba da bude izdržljiv, otporan na habanje i veoma lagan, kako bi bio praktičan za nošenje.
Dizajneri kompanije Dell su pri kreiranju Inspiron linije laptop računara pre svega imali na umu studente, kao najzahtevnije korisnike. Kompanija je odlučila da upravo njima ustupi svoje laptop računare kako bi sprovela mali eksperiment. Računari su putovali iz ruke u ruku studenata koji žive i studiraju u različitim gradovima i koji su imali zadatak da beleže svoja iskustva u korišćenju ovih uređaja u svakoj situaciji. Studenti su imali nekoliko osnovnih zadataka. Naime, trebalo je da snime pet video klipova od minimum 30 sekundi ili jedan snimak od dva minuta i da prikažu uobičajena okruženja i atmosferu u kojima se svakodnevno nalaze. Pored toga, trebalo je da zabeleže i minimalno 15 fotografija kamerom na laptop računaru proizvoljno birajući okruženje i situaciju. Kako bi testiranje bilo verodostojno i uverljivo, učesnici su trebali da koriste Inspiron laptop upravo onako kako inače koriste svoj lični računar.
Dobijeni materijal je pokazao da je Inspiron idealan za studente dinamičnog životnog ritma, a pored toga, Inspiron ima garanciju tri godine. Primarni cilj ovog ogleda nije bio dokazivanje izdržljivosti Inspiron laptop računara, već pružanje mogućnosti studentima da otkriju njihove prednosti koristeći ih za izvršavanje onih obaveza i u onim okolnostima sa kojima se svakodnevno susreću. Dell je na ovaj način pokazao da Inspiron laptopovi u potpunosti mogu da prate zahteve studenata i da dok mnogi samo pričaju o studentima, neko o njima zaista i brine. Dell,(a) ne reči, zar ne?

Povezana vest:  Nesalomivi HONOR Magic6 Lite