pozoriste_maskePolomila nogu na sceni i odigrala predstavu do kraja
Glumica Dana Krljar polomila je nogu tokom premijere u Kraljevačkom pozorištu, ali je ostala na sceni i odigrala predstavu do kraja.
Na sinoćnoj premijeri drame Ingmara Vinklista „Noć Helvera“ Dana Krljar je na početku predstave doživela trostruki preloma zgloba.
Na završetku predstave, posle dugotrajnog aplauza, glumica je zahvalila publici i tek tada, posle više od 60 minuta glume saopštila im da je „polomila nogu tokom predstave i da će njenu reprizu najverovatnije moći da pogledaju kroz mesec dana“.
Posle tih reči, publika koja tokom predstave nije ni primetila da se Dana Krljar povredila, nastao je tajac a zatim se ponovo razlegao aplauz.
-Ovo je za istoriju pozorišta, nešto izvan neba i izvan zemlje, a Dana Krljar je pokazala svu glumačku snagu, izdržavši na sceni do kraja sa slomljenom nogom – kazala je rediteljka predstave Aleksandra Kovačević.
Glumica Krljar je nedavno otišla u penziju iz Knjaževsko serbskog teatra u Kragujevcu, a sinoć je imala premijeru u rodnom Kraljevu. U predstavi igra i Petar Lukić, kome je to bila diplomska predstava.
Kraljevačka pozorišna publika je više od dva sata čekala Danu Krljar da se pojavi posle lekarske intervencije na Ortopedskom odeljenju i imobilizacije noge.
-Osetila sam veliki bol kada sam polomila nogu, ali sam ponavlja u sebi da na sceni ne smem da ostavim Petra (Lukića), da predstava mora ići do kraja, i potiskujući svesno biće u sebi, igrajući onim nesvesnim, usredsređenim samo na tekst i scenu, izdržala sam do kraja – rekla je glumica posle lekarske intervencije.
Povezana vest:  Najveća portugalska diva Dulse Ponteš 20. marta na Guitar Art festivalu!