znamenje-andjela-koriceČetvrto izdanje romana „Znamenje anđela“ Dejana Stojiljkovića
 
Uskoro četvrto izdanje romana „Znamenje anđela“ Dejana Stojiljkovića.
Za samo mesec i po dana ovaj istorijski roman zadivio je celu Srbiju. Popularnost ovog dela, autora bestselera „Konstantinovo raskršće“ i „Duge noći i crne zastave“, sve više raste. Na zahtev čitalaca, u svim knjižarama Delfi i Laguninim klubovima čitalaca ovih dana u prodaji će se naći novi tiraž.
„Znamenje anđela“ je treći roman Dejana Stojiljkovića i donosi nam priču o prijateljstvu tri hrišćanska sveca: Dimitrija, Georgija i Konstantina. Istovremeno, to je i priča o najvećem progonu hrišćana u istoriji, o propasti Rimskog carstva i rađanju Vizantije.
„Dok sam prikupljao građu i iščitavao izvore naišao sam na jedan zanimljiv podatak, a to je da su Sveti Ðorđe, Sveti Dimitrije i Sveti car Konstantin bili savremenici“, kaže Dejan Stojiljković. „I ne samo to. Oni su možda čak služili u istoj legiji, Ðorđe kao general, Dimitrije kao tribun, a Konstantin kao mladi konjički oficir.“
Od jermenskih pustinja, preko slavnih egipatskih gradova, od Naisusa i Singidunuma, sve do britanskih magli i zidina večnog Rima, iskovana u krvi i plamenu bitke, kaljena strašću, ljubavlju i nadom, dolazi priča o ljudima koji su promenili tok istorije i srušili jednu imperiju da bi na njenom zgarištu sazidali novu. Istovremeno, to je priča o snazi vere i prijateljstva, o najvećem progonu hrišćana u istoriji, o poslednjim danima Rima i začetku slavnog Vizantijskog carstva, o dva sveca koji su umrli za Boga u koga veruju i trećem, koji je postao prvi rimski car koji je poverovao u snagu Krsta.
Povezana vest:  Beč - grad muzike