eniPopularni brodvejski mjuzikl „Eni“ u Madlenianumu

Ansambl Akademije zabave i umetnosti „O&M“ iz Novog Sada ovog vikenda, 7. i 8.decembra, igraće popularni brodvejski mjuzikl „Eni“ na sceni Opere i teatra Madlenianum.
Kako je najavilo zemunsko pozorište Madlenianum, gosti iz Novog Sada brodvejski mjuzikl „Eni“ (Annie) premijerno su izveli u maju u novosadskom Pozorištu mladih kada je na četiri izvođenja ovaj spektakl videlo više od dve hiljade posetilaca.
Predstava je prilagođena izvođačima do 18 godina, profesionalni repertoar i čuvene svetske numere izvode multitalenti do 18 godina što čini posebni izazov i draž celog projekta, istaknuto je u najavi Madlenianuma.
Za ovaj mjuzikl više od 25 učesnika izabrano je na posebnoj audiciji kada su određene dve glumačko-muzičke podele koje zadovoljavaju visoke kriterijume licenci prema kojima je predstava rađena.
Predstava je produkcija Coolist fondacije uz podršku Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Srbiji.
Naslovnu ulogu ravnopravno igraju Teodora Stanković i Irina Arsenijević. Režiser je Dragan Stojmenović, umetnički direktor Marina Adamov Stojadinović, koreograf Tatjana Grujić, kostimograf Nataša Vranešević, scenograf Livija Mikić.
Prema rečima producentkinje predstave Olivere Inić, želeli su da mladim talentima daju mogućnost da se izraze, pokažu šta sve mogu. Predstava i songovi su vrlo zahtevni, zato su sa mladim talentima radili vrlo ozbiljno, kao što bi radili sa profesionalcima.
Mjuzikl „Eni“ premijerno je prikazan na Brodveju 1977. godine. Doživeo je ogroman uspeh i u originalnoj postavi na programu ostao šest godina da bi 1993.godine dobio nastavak pod naslovom „Annie Warbucks“. Široj publici poznatije su dve filmske adaptacije: 1982. godine je Džon Hjuston režirao „Eni“ a 1999. godine Rob Maršal.

Povezana vest:  "Vila na Dedinju" Ivana Ivanjija u knjižarama od 1. juna