Predstava-Legenda-o-tebi-Atelje-212Predstava za decu Škole igre Ašhen Ataljanc u Ateljeu 212

Predstava učenika Škole igre Ašhen Ataljanc pod nazivom „Legenda o tebi“ namenjena deci, premijerno će biti izvedena sutra uveče na Velikoj sceni Ateljea 212.
Učenici škole koju je pre tri godine pokrenula jedna od najboljih i najomiljenijih balerina u Srbiji Ataljanc izvešće predstavu za svoje vršnjake koju su u okviru nastave pripremali od septembra.
-Kao umetnik koji iza sebe ima 26 sezona sa velikim entuzijazmom najavljujem ovu predstavu koju igraju deca za decu, uspeli smo da iskoristimo sve potencijale dece, oni plešu, glume, recituju, dva i po meseca radimo na predstavi u kojoj će deca u tri različite vrste plesa pokazati svoja plesna ali i glumačka umeća – kazala je Ataljanc.
Predstava je o odrastanju, ljubavi, poverenju, o devojčici koja je izgubila svoju baletsku patiku i u potrazi za njom svašta novo otkriva i pronalazi zajedno sa publikom njom.
Deca izvode koreografije tri koreografa, tri različite vrste plesa, za klasični je bila zadužena Ataljanc, za savremenu igru Aleksandar Ilić, a hip hop Milena Vasiljević.
Dramaturg i režiser Dara De Luka od tri raznorodne koreografije, tri različite vrste plesa, stvorila je jedinstvenu predstavu koja, kako je kazala, nije plesna, već pozorišna.
Ovo je predstava dece za decu u kojoj se oni izražavaju jezikom baleta i verbalnim jezikom, tekst sam pisala paralelno radeći sa decom, osluškujući vrednu i radoznalu desetogodišnju decu i mlade balerine, istakla je De Luka.
Ona se nada da će mladim gledaocima biti zanimljivo ono što su samo za njih napravili učenici Škole igre Ašhen Ataljanc, predstava koja spaja ples, glumu i muziku, veštine koje se prema mišljenju Ataljanc danas u svetu traže od mladih baletskih umetnika.
Nakon premijere predstave „Legenda o tebi“ za koju su sve karte rasprodate, ostala izvođenja će biti 17,20,22,23. i 26.decembra, sve sa početkom u 13 sati na Velikoj sceni Ateljea 212.
Pod pokroviteljstvom Ministarstva za rad, zapošljavanje i socijalnu politiku, 23.decembra u Ateljeu 212 održaće se humanitarno izvođenje za decu bez roditeljskog staranja.
Kako je najavljeno na nedavnoj konferenciji za novinare, Ataljanc je od sponzora obezbedila i paketiće za decu koju će Deda Mraz podeliti maloj publici nakon izvođenja, 23.decembra.

Povezana vest:  Čitalačka poslastica za najmlađe: Legenda o Kevinovom izbavljenju