KISA-banerPredstava za decu sa pevanjem i igranjem „Kiša“ u „Buhi“

U Pozorištu „Boško Buha“ danas će premijerno biti izvedena predstava „Kiša“, po tekstu Jelene Popović u režiji Darijana Mihajlovića i to dva puta – u podne za decu i uveče za odraslu publiku.
Ovaj komad za decu sa igranjem i pevanjem u tri čina autorka je napisala kao student treće godine na Akademiji umetnosti u Banjaluci.
Predstava pokazuje kako nije sreća biti zatrpan najskupljom odećom, slatkišima i igračkama, već imati oko sebe prave prijatelje i nekoga ko te voli, ističu u „Buhi“.
Kiša je romska devojčica koja sa porodicom živi u cirkusu dok majka ne odluči da je proda bračnom paru zabrinutom za svog sina Tomu, jer se on povlači u sebe i sve manje komunicira sa spoljašnjim svetom. Kišina otvorenost, spontanost i životna radost ga bude i njihov odnos prerasta u nežno i dirljivo prijateljstvo. Ali, Kiša pati za svojim životom u cirkusu.
Na audiciji su izabrani mlada Mina Nenadović i studentkinja Fakulteta umetnosti u Zvečanu Maja Jovanović koje će u alternaciji igrati Kišu, a dečaci Veljko Knežević i Danilo Milovanović za ulogu Tome.
Ostale likove igraju glumci Andrijana Oliverić, Milorad Mandić, Jelena Trkulja, Vladan Dujović, Boba Latinović i Dejan Lutkić, a učestvuju animator lutaka Goran Balančević i veliki broj mladih u ulogama cirkuskih igrača, pevača i zabavljača.
Kompozitor je Aleksandar Lokner, koreograf Nebojša Gromilić, scenografiju potpisuje MADA Studio, kostim Studio za dizajn Konstrukt.

Povezana vest:  Otvorena izložba Coraxovih karikatura - ''Paralelna stvarnost'' u Dorćol Platzu