lotar-mateus-sve-ili-nistaAutobiografija „Sve ili ništa“ Lotara Mateusa od sutra u prodaji
 
Od četvrtka, 20. februara, u prodaji će se naći knjiga „Sve ili ništa“, autobiografija Lotara Mateusa. „Sve ili ništa“ je skreno svedočanstvo o životnim usponima i padovima jedne od najvećih fudbalskih legendi svih vremena. Dva puta proglašen za najboljeg svetskog fudbalera godine, bivši trener Partizana između ostalog piše i o svom boravku u Srbiji, o Partizanovim fudbalerima i o svom trećem braku s Marijanom Mateus.
Lotar Mateus je legenda. Mnogi njegovi golovi ušli su u istoriju fudbala. I pored velikih uspeha, morao je da trpi i poraze – ne samo na terenu već i u privatnom životu. Tokom svoje fudbalske karijere Mateus je bio omiljena tema bulevarskih listova i televizijskih emisija. Zbog svoje velike iskrenosti, često je bio meta surovih kritika.
U ovoj knjizi Mateus prvi put govori o sebi, iskreno i bez zadrške, ali i samokritički, svodeći bilans svog života ispunjenog ne samo zvezdanim trenucima već i otkrićima tamnih strana današnjeg fudbala.
„Bespoštedno iskrena i autentična knjiga.“ Taz
„Ova knjiga oživljava velike trenutke iz tri decenije fudbalske istorije.“ Wochenzeitung aktuell
Lotar Mateus, rođen 21. marta 1961. godine u Erlangenu, dva puta je proglašen za najboljeg svetskog fudbalera godine. Igrao je za Borusiju iz Menhengladbaha i minhenski Bajern kao i za milanski Inter. Za reprezentaciju Nemačke igrao je 150 puta, po čemu je apsolutni rekorder, kao i po činjenici da je učestvovao u pet svetskih prvenstava. Kao kapiten tima, on je 1990. Nemačkoj po treći put doneo titulu prvaka sveta. Kao trener beogradskog Partizana, on je ovaj tim doveo na prvo mesto u nacionalnoj ligi, i time uveo u ligu šampiona. Trenerski poslovi odveli su ga zatim u Austriju, Mađarsku i Brazil. Danas je jedan od četvorice počasnih predsednika Nemačkog fudbalskog saveza.
Povezana vest:  "Rune", nordijska mitologija po receptu Dž. Haris