Enterijeri buducnosti u KomBank art holuEnterijeri budućnosti u KomBank Art holu

Kako bi trebalo da izgleda Kulturni centar na Savi ili plato u ulici Mike Alasa, a kako sobe u studenstkim domovima? Studenti Fakulteta primenjenih umetnosti imaju odgovore: njihove vizije predstavljene su na izložbi „Dizajn enterijera i nameštaja“, u KomBank Art holu, u Makedonskoj 29.
Uz besplatan ulaz, posetioci KomBank Art hola do 18. marta moći će da vide najbolje radove 27 studenata FPU na ovu temu u proteklih pet godina.
„Fakultet primenjenih umetnosti realizuje već sedmu izložbu u KomBank Art holu, zajedničkom projektu Komercijalne banke i Fakulteta. Želimo da zajedno afirmišemo mlade autore kroz izlagačku delatnost. Na izložbi su predstavljene sve discipline i oblasti kojima se bavi odsek Unutrašnja arhitektura i dizajn nameštaja, poput projektovanja enterijera, arhitekture, urbanog dizajna, dizajna nameštaja i stilske arhitekture.“ – izjavio je Marko Lađušić, prodekan FPU.
Dinamičnost savremenog života i brzina promena inspirisali su studente u dizajnu enterijera, nameštaja, ali i manjih urbanih prostora. Tako će se, među 19 predstavljenih radova, naći i: vizija platoa u Fruškogorskoj ulici, način na koji bi trebalo spojiti Kalemegdan i Veliko ratno ostrvo, najpraktičniji trpezarijski sto i ostale futurističke, ali pre svega – upotrebljive ideje.
„Vizija platoa Mike Alasa je ustvari moja ideja da povežem staro jezgro grada i Novi Beograd. Imao sam futurističku zamisao o Novom Beogradu i zaista se nadam da će zahvaljujući ovoj izložbi neko primetiti tu ideju i ko zna – možda je zajedno realizujemo.“ – poručio je Damir Krdžović, student FPU, dok njegova koleginica sa master studija Fiona Sinđelić Stefanović otkriva: „Moja glavna inspiracija bila je geometrija – da praktično od više stolova napravim jedan, univerzalan. Za nas mlade dizajnere je veoma bitno da imamo priliku da se povežemo sa industrijom, a ova izložba je dobar način da to ostvarimo i da naše ideje jednom budu ostvarene.“
Za samo šest meseci u KomBank Art holu izlagalo je više od stotinu umetnika, čime je Beograd dobio novi prostor na koji mladi autori i ljubitelji umetnosti mogu da se oslone.

Povezana vest:  Soprani Nevena Pavlović i Ivana Albreht gošće Opere NP