istra kasa i zekavicaPavlović vodi u Istru dobru šestorku

Radomir Pavlović, selektor reprezentacije Srbije u drumskom biciklizmu, povešće u u subotu 8. marta u Istru reprezentaciju na dve trke – „Trofej Poreč“ 9. marta i etapnu od 13. do 16. marta „Istarsko proleće“.
– U reprezentaciji su Miloš Borisavljević iz CCN Metalca koji je na osnovu odličnih prošlogodišnjih rezultata bio oslobođen izbornih trka, kao i petorica vozača koji su izborili mesto na izbornim trakama prošlog vikenda u Beogradu: Gabor Kasa olimijac subotičkog Spartaka, Marko Danilović, Stefan Stefanović i Jovan Zekavica iz čačanskog Borca kao Marko Stanković iz kragujevačkog Radničkog. Borisavljević je na pripremema u Istri, ostao je posle trke „Velika nagrada Izole“ pre dve sedmice na kojoj je bio 88. „Trofej Poreča“ sa izuzetno jakom konkurencijom je prva trka u sezoni za reprezentaciju na kojoj možemo da osvojimo bodove za rang listu Evropa tura, jer je u kategoriji 1.2. Etapna trka „Istarsko proleće“ bodovaće se u kategoriji 2.2. Očekujem dobre plasmane, pokazalo se na trkama u Beogradu da ima mnogo pozitivnih motiva, atmosfera je odična jer su biciklisti ozbiljno shvatili obaveze u reprezentativnoj majici – istakao je Pavlović.
Ivan Stević (OBK Beograd) je takođe oslobođen izbornih trka, ali je zamolio da ne učestvuje u Istri, jer ima poseban program sa svojim profesionalnim klubom rumunskim Tušnadom.
Prošle godine na „Trofeju Poreč“ najbolji plasman, 17. mesto, ostvario je Jovan Zekavica.

Povezana vest:  Sekretarijat za sport i omladinu Beograda i Crvena zvezda organizuju „Zimsku školu biciklizma“