Mali PjerOtvorena 20. izložba dečijih karikatura „Mali Pjer“

Izložba dečijih karikatura „Mali Pjer“ otvorena je danas u McDonald’s -ovom restoranu u Zemunu, i tom prilikom su najboljim učesnicima likovnog konkursa dodeljene nagrade i diplome.
Ovaj tradicionalni konkurs malih karikaturista, održava se već 14-ti put u McDonald’s restoranu. Za ovogodišnju izložbu prijavilo se osam zemunskih škola sa ukupno 116 radova, od kojih je selektor izložbe, istaknuti karikaturista Dragan Rumenčić, izabrao osamnaest autora iz dva uzrasta. Izložbu je otvorio Milan Ilijin Micko, organizator manifestacije i izvršni direktor Udruženja „Prijatelji dece Zemuna“.
Nakon svečanog otvaranja, najboljim karikaturistima su uručene diplome i nagrade. Pobednici u starijem uzrastu su Anđela Pavlović, Luka Bjelić i Andrijana Pločić iz O.Š. Petar Kočić; Mirjana Božić, Nataša Kosanović i Bojana Trkulja iz O.Š. Stanko Marić; Tamara Ergarac iz O.Š. Gavrilo Princip; Vuk Ranković i Miloš Vujičić iz O. Š. Mihajlo Pupin; Aleksa Jovanović, Anđela Mladenović, Mina Disić, Katarina Popović i Ksenija Milosavljević iz O. Š. Lazar Savatić. Nagrađeni u mlađem uzrastu su Ljubica Momirović i Mateja Milačić iz O. Š. Rada Končar, kao i Aleksandra Jovanović i Stefan Pantić iz O. Š. Gavrilo Princip.

Povezana vest:  MIKROGALERIJA – ULIČNI IZLOŽBENI PROSTOR U CENTRU GRADA