jadnici pressPremijerna obnova mjuzikla „Jadnici“ 15.marta u Madlenianumu

Hit predstava zemunske Opere i teatra Madlenianum mjuzikl „Jadnici“ autora Alena Bublila i Klod-Mišel Šenberga, u režiji Nebojše Bradića, imaće premijernu obnovu 15.marta, najavljeno je danas na konferenciji za novinare.
Generalni direktor Madlenianuma i direktor Opere ove kuće dr Branka Radović kazala je da se mjuzikl „Jadnici“ vraća na scenu Madlenianuma na zahtev publike kao i izuzetnih kritika ali pre svega zahvaljujući spremnosti Madlene Cepter da uloži sredstva u ovaj skup projekat koji se do najmanjeg detalja radi uz saglasnost britanske agencije koja zastupa autore mjuzikla „Les Miserables“.
„Ova agencija donela je 2010. godine odluku za sve kuće koje od tog trenutka postavljaju predstavu promene u njenoj partituri, u odnosu na postavku iz 2007.godine koju smo imali, promene su kako za orkestar tako i za vokalni i glumački deo uloga pomerene ka ozbiljnoj muzici, ka operskom žanru“, rekla je Radović.
Pored ove promene koju zahteva britanska agencija, obnovljeni mjuzikl „Jadnici“ u Madlenianumu imaće i novog Žana Valžana – zbog bolesti Zafira Hadžimanova glavnu ulogu u mjuziklu u novoj postavci igraće Nebojša Dugalić.
Osveženje je i promena uloga dva aktera prethodne postavke, Dejan Lutkić i Srđan Timarov u novoj postavci imaju zamenjene uloge i kako su u šali istakli, najveći su profiteri jer imaju priliku da se bave sa dva lika u ovom sjajnom mjuziklu.
„Mjuzikl „Jadnici’ u svetu je videlo 60 miliona gledalaca što svedoči da su postali univerzalna baština, izazovan je za izvođače i autorski tim, privlačan za publiku, to je jedan od mjuzikla koji će dugo opstati“, rekao je Bradić.
Hit u svetu od prve postavke u Londonu 1985.godine, mjuzikl „Jadnici“ vraća se na scenu u potpuno drugačijem muzičkom i dramskom smislu a publika će imati priliku da proveri šta je sve promenjeno 15.marta.
Dirigent Vesna Šouc Tričković predvodiće orkestar, hor i glumce, scenograf je Geroslav Zarić a kostimograf Bojana Nikitović.
Žana Valžana igra Dugalić, inspektora Žavera Lutkić, Fantinu Katarina Gojković, Tenardija Timarov a gospođu Tenardije Nataša Marković.
U mjuziklu igraju i Branislava Podrumac, Ivan Bosiljčić, Dubravka Arsić, Ljubomir Popović, Zoran Leković, dečaci Marko Rapajić, Aleksa Stanilović i devojčice Katarina Tričković i Tijana Golemović.
Romantično tragična priča se odigrava u burno vreme francuske istorije i prati život Žana Valžana, čoveka koji je osuđen na 19 godina prinudnog rada zato što je ukrao veknu hleba da bi ishranio svoju porodicu. Valžan biva pušten na uslovnu slobodu, ali ga neumorno tokom godina goni mračni inspektor Žaver.

Povezana vest:  Dečje knjige po super cenama samo na sajtu www.vulkancic.rs od 30. jula do 2. avgusta