Diego Costa

Atletiko ubedljiv protiv Milana

Fudbaleri Atletiko Madrida plasirali su se večeras u četvrtfinale Lige šampiona, pošto su u revanš utakmici osmine finala savladali Milan sa 4:1. Atletiko je i u prvom meču bio bolji od Milana, a rezultat na San Siru je bio 1:0, pa se španski klub ukupnim rezultatom 5:1 plasirao među osam najboljih ekipa u Evropi. 
Španski tim je na Visente Kalderonu poveo već u trećem minute meča, a strelac je bio Dijego Košta. Koke je odlično centrirao sa desne strane, a Košta je u padu uspeo nogom da zahvati loptu I pošalje je u mrežu. 
Italijanski klub se vrati u igru u 27. minutu kada je na 1:1 izjednačio Kaka. Loptu je sa desne strane u šesnaesterac Atletika ubacio Andrea Poli, a Brazilac je glavom savladao golmana Kurtou. Desetak minuta kasnije Kaka je imao šansu da svom klubu donese rezultat koji ga vodi u narednu rundu Lige šampina, ali je, ponovo glavom, za malo bio neprecizan. 
Atletiko je u 40. minutu ponovo stigao do prednosti, ovog puta preko Ardi Turana, koji je odlično šutirao sa 18 metara. Ekipa Dijega Simeonea je na početku drugog poluvremena imala šansu da uveća prednost, ali je Gabi u 49. minutu pogodio stativu. 
Pitanje pobednika ovog duela rešeno je u 71. minutu kada je Raul Garsija, posle centaršuta Gabija, savladao Kristijana Abijatija. Konačan rezultat pet minuta pre kraja meča postavio je Košta svojim drugim golom. 

Povezana vest:  Rad ponovo lider, prva pobeda subotičkog Spartaka