Steven Seagal

Stiven Sigal svira bluz 24. juna u Sava centru

Zvezda akcionih filmova Stiven Sigal predstaviće se beogradskoj publici u drugačijem izdanju pošto će 24. juna u Sava centru nastupiti sa svojim bluz bendom. Kako je saopštio organizator koncerta Arena Beograd, ljubav prema bluz muzici, Sigal neguje od detinjstva i muzikom se bavi mnogo duže nego glumom. Prvu gitaru dobio je u svojoj 12. godini i od tada bez prestanka svira bluz.
Sviranje je usavršavao godinama a ljubav prema muziciranju je delio i svirajući sa najuticajnijim bluz legendama među kojima su BB King, Bo Didli, Džon Li Hoker, Klerens „Gejtmaut“ Braun…
Ovaj nosilac crnog pojasa sedmi dan i aikido majstor, objavio je svoj prvi album “Songs from the Crystal Cave” 2005. godine kombinujući bluz, pop, džez i rege na kome je usnu harmoniku svirao Stivi Vonder. Album je bio među najprodavanijima na evropskom tržištu. 
U narednom “Mojo Priest” iz 2007. ostao je veran bluzu, a kritičari ga proglašavaju jednim od najboljih bluz albuma te godine u kojem se u punom svetlu iskazuje Sigalovo sviračko umeće. 
Njegov urođeni talenat i posvećenost bluzu je očigledan u muzici koju piše i svira. Čak je i legendarni BB King rekao: -Stiven je sjajan gitarista. 
Malo kome je poznato da Sigal poseduje i jednu od najvećih kolekcija bluz gitara na svetu. 
Trenutno radi na trećem albumu ali pre toga, u junu i julu, odlučio je da obiđe Evropu a na njegovom putu naći će se i Beograd!
Ulaznice za koncert Stivena Sigala i njegovog bluz benda, biće uskoro u prodaji.

Povezana vest:  Grudnjacima na Backstreet boys-e!!!