safet susuic

Sušić: Igraćemo napadački i na SP u Brazilu

Selektor fudbalske reprezentacije Bosne i Hercegovine Safet Sušić rekao je danas da će njegova ekipa nastaviti da igra napadački i da veruje u plasman u drugu fazu takmičenja na Svetskom prvenstvu u Brazilu ovoga leta. Sušić je prošle godine predvodio reprezentaciju Bosne do prvog učešća na Svetskom prvenstvu. Ekipa je postigla 30 golova u kvalifikacijama, a primila je šest u 10 utakmica. 

-Moramo da igramo kao i do sada. Možda zvuči riskantno, ali mislim da bi bilo pogrešno da igramo drugačije – rekao je Sušić. 
Sušić je trenirao Kan ali i brojne turske klubove pre nego što je preuzeo selekciju Bosne 2009. godine. 
-Preuzeo sam ekipu kada sam shvatio da ima potencijala da uradi nešto veliko. I ne žalim zbog toga – rekao je bivši reprezentativac Jugoslavije, za koju je odigrao 54 utakmice i postigao 21 gol. 
On u svom timu ima napadače Mančester sitija Edina Džeka I Štutgarta Vedada Ibiševića, ali i ofanzivne igrače sredine terena Miralema Pjanića iz Rome i Zvjezdana Misimovića iz kineskog Gužoua.
-Bilo bi nepravedno prema fudbalu, a pre svega prema navijačima ako bismo obuzdavali takve talentovane igrače. Igramo da postignemo više golova od naših protivnika i do sada nam se takva igra isplatila – rekao je on. 
Na Svetskom prvenstvu u Brazilu, od 12. juna do 13. jula, Bosna će igrati u Grupi F sa Argentinom, Nigerijom i Iranom, a Sušić veruje da njegova ekipa može da se plasira u drugu fazu takmičenja. 
-Argentina je najbolji tim u našoj grupi i trebalo bi da osvoji prvo mesto. Naš cilj je da im se priključimo u drugoj fazi. Imamo realne šanse, pošto u ovom trenutku Nigerija i Iran nisu bolji od nas. Očekujem da prođemo dalje – rekao je Sušić. 

Povezana vest:  Partizan: Besplatan ulaz na stadion protiv Čukaričkog