mtv premijera ohnokono video stillMTV PREMIJERA: OHNOKONO – „OH COME ON NOW“

MTV Premijera donosi novi singl s Yammat FM kompilacije. Reč je o projektu Ohnokono i pesmi „Oh Come On Now“ za koju je upravo dovršen i sjajan video spot koji premijerno možete da pogledate na MTV kanalu u ponedeljak, 14. aprila u 20 časova.
Iza imena Ohnokono stoji Konrad Mulvaj, koprivnički muzičar. Nakon saradnje s bendom Overflow, a potom, kako kaže, desetogodišnjeg sazrevanja savršenog trenutka za lansiranje novog muzičkog uzorka, tokom 2013. godine snimio je i realizovao EP „Ohnokono“ koji se sastoji od četiri nova naslova.
Sve pesme su otpevane na engleskom jeziku što ovo izdanje usmeruje i prema inostranom tržištu. „Jezik na kom se peva nije bitan. Glas je samo još jedan instrument koji pridonosi atmosferi koja se želi stvoriti muzikom. Za to je dovoljno nekoliko ključnih reči koje ljudi mogu da raspoznaju u melodiji, na bilo kojem jeziku. Više volim copywriterski pristup tekstovima. Kratko, jasno, interesantno, ostaviti prostora za maštu…“ rekao je Mulvaj.
„Ableton, kontrolori, mikrofon… i udri. No fruits, no loops. Sam sa sobom protiv svih. Batman style dok svi spavaju. Produkcija je sobna, ali proces stvaranja muzike je isti kao i pre 20 godina. Samo mi je trenutno zabavnije da sviram kompjuter nego gitaru,“ dodao je ovaj umetnik.
„Nemam uzore ili ideju da ličiti na nekog ili se strpati u neku fijoku. Volim melodiju, vokale, groove. Ne proizvodim trake nego radim pesme. Verujem da „kvalitetna“ muzika može da se probije kroz svu tu buku od elektronskog maloletnog smeća i tu vidim priliku za sebe starog, naivnog i punog dobre volje, muzičara. Sad kad je krenulo, ide dalje. Do kad? Do kad mi opet ne dosadi,“ zakljućio je Mulvaj.
Pored singlova projekta Ohnokono „Oh Would You Be So Kind To Die“ i „Oh It’s So,“ i numera „Oh Come On Now“ će se naći na kompilaciji Yammat FM koja izlazi u rano proleće 2014.

Povezana vest:  Slušaj Tones And I i osvoji - iPhone