Tony Allen  Jimi Tenor 2MUZIČKI VELIKANI TONY ALLEN I JIMI TENOR NASTUPAJU NA „MAD IN BELGRADE“ FESTIVALU

Poznati afrički bubnjar Tony Allen i ekscentrični finski muzičar Jimi Tenor nastupiće na ovogodišnjem MAD in Belgrade festivalu druge večeri, 25. maja, na Crazy Rabbit bini u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu.
Jimi Tenor i Tony Allen već su dobro uigrani u zajedničkim nastupima sa pratećim bendom, a posetioci će na MAD in Belgrade festivalu uživati u njihovoj melodičnoj svirki, punoj raznih egzotičnih ritmova, zvukova i pozitivnih vibracija! Sa Crazy Rabbit bine odzvanjaće afrobeat, afrofunk, jazz, fusion i reggae ritmovi, podgrejani elektronskom pozadinom. Kombinacija žanrova ne iznenađuje ako u obzir uzmemo činjenicu da se Alen smatra tvorcem afrobeat-a. Ovaj poznati nigerijski perkusionista, kompozitor i kantautor svirao je u čuvenom bendu Africa ’70, čiji je vođa Fela Kuti je jednom izjavio da „bez Allena, ne bi bilo ni Afrobet-a“, dok ga je Brian Eno opisao kao „verovatno najvećeg bubnjara koji je ikada živeo!“ Kroz saradnju sa mnogim drugim muzičarima, Tony Allen je razvio još jedan novi, hibridni zvuk, mešajući afrobeat i elektroniku, dub, R&B i rap i dao mu ime afrofunk. Na drugom kontinentu – poznati finski muzičar Jimi Tenor već skoro 20 godina piše i izvodi moderne kompozicije na skoro svim melodičnim instrumentima. Pored toga, Tenor se takođe bavi i fotografijom, režijom kratkih filmova i dizajniranjem garderobe i muzičkih instrumenata. Spoj Alenove dinamike na bubnjevima i Tenorove nepogrešive melodičnosti rezultirao je u jednom od najzanimljivijih live nastupa koje će MAD in Belgrade festival ponuditi ove godine!
Pored Tenora i Alena, na festivalu će tokom dva dana nastupiti preko 100 izvođača, uz posebne live nastupe, ali to nije sve! Ono što MAD in Belgrade nudi posetiocima je eksplozija doživljaja i iskustava, interaktivna zabava i učestvovanje u igri koja traje 48 sati bez prestanka. Dva dana i dve noći neprekidne zabave, uz vrhunsko ozvučenja i džinovske skulpture i instalacije, učiniće MAD in Belgrade najboljom žurkom u Beogradu ove godine! Centralna mesta okupljanja svih parti-životinja biće dve glavne bine: Mad Dog i Crazy Rabbit bina, postavljene u parku ispred Muzeja savremene umetnosti na Novom Beogradu. Osim u parku, žurka je i na vodi! Za one koji žele da deo magije prenesu na jutro i dan, žurka se širi na splavove i party brodiće, odmah nadomak glavnih festivalskih stejdževa! Na ovim manjim scenama, biće predstavljena posebna MAD izdanja domaćih party kolektiva i njihovih gostiju iz inostranstva. Igra je već počela na www.madinbelgrade.com gde posetioci mogu odigrati kviz i saznati koja se party životinja krije u njima.
Ulaznice za dvodnevni „MAD in Belgrade“ festival već se nalaze u pretprodaji na svim prodajnim mestima Eventima u Srbiji i regionu, i to po ceni od 1.200 RSD za jednodnevnu, odnosno 2.000 RSD za kompletnu festivalsku ulaznicu. Ulaznice će u redovnoj prodaji biti skuplje.

Povezana vest:  Robi Vilijams o pomirenju sa grupom Tejk Det