editorsEditors preuzima MTV
 
Mtv je iskoristio priliku da snimi sastav Editors prilikom njihove nedavne posete Makedoniji gde su promovisali album „In This Light And On This Evening“. Pred koncert u klubu Koloseum u Skoplju članovi Editorsa su razgovarali sa ekipom regionalnog MTV-ja- Tom prilikom su odabrali svojih 5 omiljenih spotova za emisiju TakeOver koja će se emitovati na MTV kanalu u petak, 30. aprila, sa početkom u 20:30.
 
Ovaj zanimljivi sastav iz Birminghama, osnovan je 2002. godine i čine ga Tom Smith (vokal/gitara), Chris Urbanowicz (gitara), Russell Leetch (bas gitara) i Ed Lay (bubnjevi).
Editorsi su do sada izdali dva studijska albuma koji su osvojili top liste i dostigli platinasti tiraž. Time je bend sebi osigurao nominacije za prestižne nagrade – prvi album “ The Back Room“ donosi im nominaciju za Mercury Prize, a drugi „An End Has A Start“ nominaciju za Brit Awards. Kritika ih hvali, a The Mail On Sunday naziva ih drugim najboljim sastavom decenije nakon Arctic Monkeysa.
Članovi Editorsa upoznali su se dok su studirali na Staffordshire University, a pre nego što su postali poznati kao Editors, četvorka je delovala pod nekoliko naziva od kojih je poslednji bio Snowfield. Krajem 2004. započinju saradnju s nezavisnom izdavačkom kućom Kitchenware i ubrzo izdaju svoj prvi singl.
Debitantski singl „Bullets“ izdaju početkom 2005. godine u limitiranom izdanju koje je bilo rasprodato u istom danu. Već tada počinju da ih upoređuju s bendovima poput Joy Division, Echo & The Bunnymen, Interpol i U2. Nakon sledećeg singla pod nazivom „Munich“, koji se pozicionirao visoko na britanskim top listama singlova i postao njihov prvi Top 10 singl, Editorsi učvršćuju svoj status ljubimaca britanskih medija i publike.
Treći studijski album “In This Light and on This Evening” izdali su u oktobru 2009.
Pogledajte koje su spotove izabrali članovi grupe Editors u petak, 30. aprila u 20:30 samo na kanalu MTV-ja.
Povezana vest:  Mark Knight: Nastup na Lovefestu je moj najdraži trenutak u 2014. godini