Citizens!

MTV EXPRESS – CITIZENS!

Mladi britanski bend Citizens! prvi put je nastupio na ovim prostorima prošle godine na Exit festivalu. MTV ekipa se, naravno, sastala sa njima i snimila specijalno izdanje emisije MTV Express, koje premijerno možete da pogledate u petak, 8. marta, u 20 časova i reprizno u toku cele naredne nedelje u 13:30 i 19:40.
Citizens! čine Tom Burke (vokal), Thom Rhoades (gitara), Martyn Richmond (bas), Lawrence Diamond (klavijatura / gitara) i Mike Evans (bubnjevi). Mladi, puni energije i željni dobre zabave, momci su za MTV gledaoce izveli tri svoje pesme na instrumentima „bez struje“, ali im to nije bila prepreka da svu svoju energiju prenesu kroz svoju muziku i pesame u koju ćete se i sami uveriti.
Talenat ovog aktuelnog britanskog sastava prepoznao je Alex Kapranos, pevač i gitarista sastava Franz Ferdinand, koji im je producirao album prvenac, Here We Are. Inkorporirajući ključne elemente dobre pop pesme, melodični vokal i muziku koja vuče na ples, uz trunku odličnog smisla za humor, Citizens! su singlovima „True Romance“ i „Reptile“ izborili svoje mesto na sceni, hrabro koračajući neutabanim stazama žanra, sami protiv, kako i sami navode, celog sveta, ne uzimajući pritom sebe za ozbiljno. Tokom prošle godine su nastupali na turneji sa bendom The Rapture, a kao deo NME nagrada nastupili su i u Electric Ballroomu u Londonu, a predstavili su se i široj evropskoj publici.
Sada će se predstaviti vama u potpunom drugačijem aranžmanu u emisiji MTV Express, u petak, 8. marta, u 20 časova.

Povezana vest:  Cotton Pickers završili rad na prvencu